破產聯盟

查看: 3552|回復: 118

請教各位

我欠債情況....
安x $15xxxx 分左48/已還一年多
Xa $2xxxx 分一年,但有好幾個月都淨係還息
Xa $1xxxx 循環,仲有爭8千幾
邦x $3xxxx 分年半,仲有半年多
日本xxx $25xxx 年半,仲有大概半年
Caxxxxx Pxx $30000 60期,還左差不多一年
另外仲有3線財仔成十幾間
當初 ax,日本xxx,caxxxxxpxxx, 幾間3線財仔都係比人呃錢......之後就係唔敢同屋企人講,變左數冚數.......前日終頂唔順,入左紙.....
想問係咪3線財會追到天捱海角+果兩間最煩人既追到死?
好後悔自己當初咁蠢,搞到依家咁,好驚
SISI0322 發表於 24-3-2019 18:27
又無左d字,哩個月我覺得好難捱呀

係呀,最難捱係呢幾時個星期,頒令後就舒服好多啦。我同樓上師兄師姐都捱過左啦。所以好明白你感受。堅持加油呀 !
回復 支持 1 反對 0

好勁!借咗咁多3線財仔,頒令前肯定比人煩死,有工既都預咗冇
cl475867 發表於 24-3-2019 14:51
我只知日本xxx煩到死,入紙後日日打嚟,追到我頒咗令都仲追,可能我1星期先聽佢1次電話。通知定你d咨詢人,收到咩電話搵你,都扮傻話唔識你,佢哋之後只會搵你。另外日本每星期會用5同嘅5字頭電話號碼搵你,不過都係同1個人,佢好客氣嘅。頒令前,忍耐吓啦。

點解會無晒字....
樓主,你是扣底財?呢啲頒令後都追

咁我其實係咪辭職比較好
Anmi2019 發表於 24-3-2019 15:10
我只知日本xxx煩到死,入紙後日日打嚟,追到我頒咗令都仲追,可能我1星期先聽佢1次電話。通知定你d咨詢人, ...

Kktiger 有部份無扣既....我都預左佢繼續追
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:14

追到頒令都繼續追,唔係犯法架咩
樓主,頭3間有no就唔追,第4同5間硬野,頒令後都追,你預幾個月煩
kktiger 發表於 24-3-2019 15:16
樓主,頭3間有no就唔追,第4同5間硬野,頒令後都追,你預幾個月煩

唉!咁係煩我同屋企?定咨詢人佢都會
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:15
Kktiger 有部份無扣既....我都預左佢繼續追

睇你邊間啦,唔洗開名,我沒扣底,但都1x間
你同公司講定好,未必一定要遲職,當日我都有同人事部講
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:18
唉!咁係煩我同屋企?定咨詢人佢都會

唔洗想,所有咨詢人,打去小小小小小,到現在我咨詢人還接到,不過唔知邊間
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:16
追到頒令都繼續追,唔係犯法架咩

頒令後,根本你都唔會知邊間追你,佢地唔會開名
kktiger 發表於 24-3-2019 15:22
唔洗想,所有咨詢人,打去小小小小小,到現在我咨詢人還接到,不過唔知邊間 ...

明白
kktiger 發表於 24-3-2019 15:27
頒令後,根本你都唔會知邊間追你,佢地唔會開名

我朋友話叫我wts左果3張紙比我有電話果d財仔,再封左佢/換電話號碼,星期一fax晒就唔好聽d電話,叫埋咨詢人有唔識既電話都唔好聽。公司我打算打算同上司講聲,睇下可以點做
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:33
我朋友話叫我wts左果3張紙比我有電話果d財仔,再封左佢/換電話號碼,星期一fax晒就唔好聽d電話,叫埋咨詢 ...

你6c搞,還是自己?如6c搞就等6cfax,之後有些財仔會打比你同你傾叫你繼續還當冇事(你自己决定),換電話唔好用自己名開(呢個世界無私隱),咨詢人個邊你通知定,通常是5字頭號碼
SISI0322 發表於 24-3-2019 15:13
咁我其實係咪辭職比較好

講真 辭左職佢一樣煩你公司 系叫左你都走左無咁瘀 最緊要捱到頒令盡量之前唔好比佢地知 拖住佢地話班緊錢返黎又好點都好 記得報債權人報清楚啲 唔系四年後隨時又黎煩你