破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: SISI0322
打印 上一主題 下一主題

請教各位

masao0596 發表於 27-3-2019 10:23
二三線財會group埋一齊追,所以唔會知係邊間,依家仲會用facebook起人底,同埋開whatsapp群組post你身份證 ...

咁都無計,既然都無錢還,咪由佢慢慢追,係麻到咨詢人,我覺得對佢地唔住姐
已經通知晒所有咨詢人,電話唔係上台,點會仲實名登記!已經面對左屋企人.....
Chantaiman22 發表於 30-3-2019 01:42
樓主,我想我可以解答了你,你所擔心的問題必定會發生,份工必定無,你都知扣底黑財會不停致電你公司及你上 ...

其實我都預左既,上司都知道的,做得幾耐得幾耐架咋依家....鬼叫自己搞出黎就要承....係真係好攰咁解.....
Stanyan1229 發表於 2-4-2019 18:19
我都係有3缐財仔,同你一樣數冚數。都係比人呃,係屋企人發覺我情緒有問題,之後知道我出面欠人成100萬,叫 ...

我係自己覺得唔可以再咁落去,只會越黎越誇張,同埋都真係令自己好大壓力,好辛苦,所以選擇同屋企人,男朋友講,搞破產,由22號到依家,佢地都係打咨詢人電話,打去公司,sd 訊息,拉咨詢人入群組,暫時係得caxxxxxpxx上過2次門攝信同紙.....我仲要等23/4 共勉之
好煩2019 發表於 2-4-2019 23:32
我都係比人氹數冚數,又唔想比屋企人知,越滾越大。係呢個谷,個個都是同路人,大家互相鼓勵乖乖地捱4年, ...

多得有哩個谷,令到我地哩d同路人可以互相撐住
我都好感恩,我屋企人,男朋友都係咁幫我。令到佢地更加擔心我,覺得對佢地唔住,所以大家一齊哩4年&之後都要乖乖地做人
好煩2019 發表於 4-4-2019 12:22
我入紙時都比屋企人鬧到死,滋擾到公司,朋友全部人知,當時真係無地自容想搵窿捐,鬼叫自己蠢攪到咁,唯 ...

我係直接已經無再聽佢地電話,都無用果個號碼,所以其實佢地都搵我唔到,淨係 係咁打比咨詢人,不過咨詢人都係一律唔聽電話,公司就所有同事都肯幫我講話已經唔係度做。暫時隨左果間野攝紙仔2次,其他都係電話....
Stanyan1229 發表於 4-4-2019 12:27
你宜家情況點?3缐財有冇恐嚇你?我頒令後靜左D,但都擔心過一個月,佢地又追過! ...

3線財,我有十幾間,但係比我想像中少電話係咁打黎,都係因為我電話已經唔通,係煩到咨詢人,都擔心唔到咁多,佢要追就由佢,就係無錢還先行到哩步。我都見你話有3線財,一齊加油
kktiger 發表於 4-4-2019 13:56
唔破無錢還追你唔怕?破左追由得佢,佢追你都唔知邊間

你岩呀,唔破無錢還仲大獲....追就由佢追到夠...追多兩下都擺明知無架啦,仲邊得閒睬你。不過當然係會預佢繼續追,咁咪由佢.....其實我由申請果日開始果9日,用住新號碼,但都會拎住舊號碼係度睇有咩人打黎,但之後我比朋友話,你放低佢啦,唔係自己好壓力好辛苦架,要追咪由佢。所以哩兩日個人先放鬆小小,但係一知佢地又再打比咨詢人既時候就個人會好緊張
Stanyan1229 發表於 4-4-2019 14:25
係呀!佢地一打比咨詢人我個心就好唔舒服,好想喊!知道自己連累佢地,宜家只希望慢慢收補關係,重新做人, ...

唉...我同你一樣,同埋係哩件事之後 真係知道咩叫 患難見真情=(  大家一齊加油...好彩4月多幾日紅假
大家一齊加油
終於等到仲有13日就到23號
想問下你地呢,會唔會真係有收數公司上公司度搵你地?
masao0596 發表於 10-4-2019 19:55
我嗰時即刻同公司講破咗,要辭工

我係其中一個上司知道,但佢就話唔洗同再大果d講.....但因為今日都有打去公司....