破產聯盟

查看: 6180|回復: 37

想問呢幾間入紙後會否不停追數

獅子
痕生
Ux
兄弟
邦x
Caxxxxx pxx
Zerx
Moxxx sx
仁x
環x
一期都無欠過
謝解答
你入紙前唔好比佢地知咪得囉 比佢地知道隨時上門追你 不過都系靠嚇姐 入左紙千萬唔好還比佢地
入紙到頒令兩個星期你死拖話籌緊錢又好比人拖糧又好 捱到頒令法律上佢唔可以再追你 最緊要報條數果時唔好報漏 唔系隨時四年後又煩你
但唔係入左紙當日就有case no.咩?
如果律師攪入紙後幾日先有number fax 比債權人,銀行收到唔會追,但財仔就一間間啦,我都有caxxxxx 追到暈,不停滋擾,屋企人,咨詢人,公司比佢煩死。 但點煩你都好拖住佢等頒令,一定唔可以再還任何錢這是犯法的。如果佢地電話有恐嚇成份可以去差館備案(但差佬幫唔到啲咩),再有行動可以再報警先可當刑事,差佬先會跟進。我已經備案2次。最好download 埋電話錄音app, 刪除晒有關你的網上平台。
好煩2019 發表於 25-3-2019 14:31
如果律師攪入紙後幾日先有number fax 比債權人,銀行收到唔會追,但財仔就一間間啦,我都有caxxxxx 追到暈 ...

我就係驚呢間
我諗緊入紙前還多次minpay比佢 咁佢咪唔會追住
等一個月出頒令 佢頂多都係差幾日 佢就唔可以再追我
就算你 fax 左去都要等大約5個星期先頒令,佢地一收到fax 就會搵你啦,4月有紅日假期會煩小你幾日。
一有no即追全數啦,唔駛等fax,我懷疑casxxxx pxx
有人專吼住申請老破
其實係唔聽佢電話先係咁煩咨詢人 打去公司?
間間都會打黎?
ting530hk 發表於 25-3-2019 15:24
其實係唔聽佢電話先係咁煩咨詢人 打去公司?

始終都係自己攪出嚟,逃避係無用,唔聽電話係不付責任,搵唔到你佢地條氣仲唔順,可能搵到你咨詢人態度會好差,冇謂累左人啦。
我律師都叫我要聽電話,佢話如果搵唔到我就一定會搵咨詢人,屋企人,公司搵到我為止。但係我有聽佢地都會搵,因為我冇錢還,佢地用盡辦法凶我,氹我想我還得幾多得幾多,佢地有佣分。
最初會搵密啲,後期就隔幾日先打嚟。
ting530hk 發表於 25-3-2019 15:26
間間都會打黎?

唔一定間間打,我欠4間都係財仔,得2間打嚟。
頭5間一有no,fax埋就唔搵
多啲啲爬下文啦
貓女 發表於 25-3-2019 15:05
一有no即追全數啦,唔駛等fax,我懷疑casxxxx pxx
有人專吼住申請老破

唔關事,只要你一過到呈請,當日已經所有債權人都會知
好煩2019 發表於 25-3-2019 15:36
始終都係自己攪出嚟,逃避係無用,唔聽電話係不付責任,搵唔到你佢地條氣仲唔順,可能搵到你咨詢人態度會 ...

我明白
但我都唔想煩到屋企人 公司d人
好煩2019 發表於 25-3-2019 15:37
唔一定間間打,我欠4間都係財仔,得2間打嚟。

師兄有邊兩間打?
caxxxxxpxx , 日本xxx
Caxxxxpxx果間我4號要找minpay 跟住8號就入紙 唔信會唔會即刻收到電話呢
$sq都係麻煩的!我當時早上收數佬打黎,下午已到屋企拍門放低追數信就走!之後我沒錢還過幾日就上公司!好彩我早他一步離職,之後每天兩電,追到頒令破產就沒追