破產聯盟

查看: 2999|回復: 45

4月16日正式入學了

今日係我要記住既日子..今日正式入學了..4年生活正式開始了..黎緊條路晤知會點..心情亦都好不安...大家加油吧...
師弟如果你放得低看得開,錢財系身外物,生不帶來,死不帶去。放下多自在,你就好容易捱過呢斷黑暗日子,好快四年重光!
我早你7日入學!破了生活好轉!

今日剛剛入學.拎破產管理處封信去獅子銀行要求保留戶口.點知個職員黑口黑面又話未收過呢種信晤知要點做.跟住打上Office問佢既同事.之後晤肯收我信.話要等破署通知左先可以收.全程黑面同態度差.我同佢講我都未講完.你咩態度者...
今日心情本身已經晤好.仲要比個咁既職員串同白眼...真心感覺呢個世界好灰
No88888 發表於 16-4-2019 15:09

我都仲有7日先正式入學
candychan1981 發表於 16-4-2019 15:54
今日剛剛入學.拎破產管理處封信去獅子銀行要求保留戶口.點知個職員黑口黑面又話未收過呢種信晤知要點做.跟 ...

C獅不嬲都係衰銀行。你係唔係去總行搞,總行應該比較熟手。
欠一百萬 發表於 16-4-2019 16:12
C獅不嬲都係衰銀行。你係唔係去總行搞,總行應該比較熟手。

我去屋企附近D分行搞呀.因為破署講去任何一間都得...
最嬲係我破又晤係拖欠佢間銀行洗晤洗咁既死人態度呢..晤通佢地堅晤怕有人投訴?
No88888 發表於 16-4-2019 15:09

晤同官認真晤同做法.上次個官係一個個叫名出去.今次個官係全部人聽佢訓示一輪就一齊走人..
今日我上果庭起碼有成30人批晤到因為文件有問題...太多啦..
朋友,經驗所得,細分行職員唔識!!要快,去九龍總行,香港總行,唔就腳都要搵大大間。我有問題,黃埔紅磡唔識,後來去中環金鐘就醒好多!!我懷疑考核成績最好的職員去哂個d 重點分行度!!
candychan1981 發表於 16-4-2019 18:03
晤同官認真晤同做法.上次個官係一個個叫名出去.今次個官係全部人聽佢訓示一輪就一齊走人..
今日我上果庭 ...

我無上過庭!唔知上庭有咩感覺。
flypig 發表於 16-4-2019 22:38
朋友,經驗所得,細分行職員唔識!!要快,去九龍總行,香港總行,唔就腳都要搵大大間。我有問題,黃埔紅磡 ...

你都係解凍戶口嗎?你係凍結左先申請嗎?前後搞左幾多日先用得返?
原來去大大間都無用.我今日去果間就已經係有3層...都係一樣廢人.
candychan1981 發表於 16-4-2019 23:50
你都係解凍戶口嗎?你係凍結左先申請嗎?前後搞左幾多日先用得返?
原來去大大間都無用.我今日去果間就已 ...

呢到有人提過, 好似5個工作天做解凍.
candychan1981 發表於 16-4-2019 23:50
原來去大大間都無用.我今日去果間就已 ...

C 子一向搞好耐!而職員唔識正常,未撞過咪唔識!
態度問題係雙向的,佢白眼你,你都可以單打佢。大不了行去第二間分行搞過麻!
flypig 發表於 17-4-2019 00:44
C 子一向搞好耐!而職員唔識正常,未撞過咪唔識!
態度問題係雙向的,佢白眼你,你都可以單打佢。大不了 ...

我已經單打返佢了..不過係條氣晤須...
佢最後因為我戶口未凍所以都晤肯收信...下次去第二間搞了...
candychan1981 發表於 17-4-2019 07:19
我已經單打返佢了..不過係條氣晤須...
佢最後因為我戶口未凍所以都晤肯收信...下次去第二間搞了... ...

仲有下次

下次係指下次去Hsbc...佢琴日都晤肯收我份表...要再去一次...
你試左提款卡未,提到錢?冇凍結係奇事。會唔會個職員耍你。
我都係獅子,當日搵主任攞信後即刻去灣仔分行攪,最後都攪到,3-4日後解凍返戶口。但當中都有幾個版本,有職員話即刻可以解凍,亦有職員話要比內部調查大約一個月先可解凍。咁大間國際性銀行都冇統一做法真係幾好笑。