破產聯盟

樓主: Stanyan1229
打印 上一主題 下一主題

唉!唔敢開始.......

好煩2019 發表於 1-5-2019 02:19
樓主,你暫時有陰影唔想接受新戀情,大家好明白你感受。如果你對佢都有好感,你可以從朋友開始慢慢了解吓先 ...

好煩師姐,多謝你呀!其實佢係好正面、樂觀既人,令人好開心. 我避開佢個問題,今朝都有覆佢whatsapp,傾其他野。
Fanfan12345678 發表於 1-5-2019 11:13
系,但有時侯也不需要交代過往,最梗要是喜歡,及对方是個正常人Y(^_^)Y ...

多謝你呀!我選擇隨緣吧!
今日紅日,你點呀,應該冇電話滋擾.加油啊:)
應該冇,明天再努力!這的人只可以向前看!不可以往後望!過往的經歷可造就未來!你也俾自己一次機會吧
反而覺得妳呢種咁傻又天真性格應該要多認識對方耐少少先開始,
老實講自己唔改變好易重蹈覆轍!
Mr.brown 發表於 1-5-2019 12:40
反而覺得妳呢種咁傻又天真性格應該要多認識對方耐少少先開始,
老實講自己唔改變好易重蹈覆轍! ...

多謝師兄提醒,我以後會帶眼識人!
Fanfan12345678 發表於 1-5-2019 12:23
應該冇,明天再努力!這的人只可以向前看!不可以往後望!過往的經歷可造就未來!你也俾自己一次機會吧 ...

你進步左好多,加油呀!
如果佢唔接受你破產,就算你唔係有呢d 問題,都唔會經得起風浪!!既然破得產,就要面皮幾丈厚,麻煩參考下 台灣高雄市長韓國瑜,佢有5大 願景, 起迪士尼,賽馬場,搞F1 賽事,同早稻田 合作開分校,最後挖石油!!一睇就知全部吹水,難得佢講得好誠懇,講到真的一樣。仲有,搵 舒華辛力加同 gem 做代言,不過gem 話無人搵過佢咁話。 :)
flypig 發表於 1-5-2019 13:30
如果佢唔接受你破產,就算你唔係有呢d 問題,都唔會經得起風浪!!既然破得產,就要面皮幾丈厚,麻煩參考下 ...

飛豬兄,講既野真係好用power, 多謝師兄! !
美国特朗也破產3次再重新生,做商人做總統,一切都是自己經營,大家努力
需要他是個儍大叔
破產真係好难講岀口,我明白你,我都係俾我老公無意發現佢先知
Stanyan1229 發表於 1-5-2019 01:48
你講得啱!我係有陰影,好難再相信人,好難再重新認識一個人.  有時出街多人既地方,我好似好驚,可能係 ...

咪話你去人多地方會驚,我入學左好一排到而家出街個心間中都會怯,雖然冇初期咁驚

講真,好既另一半難求,求其是我地呢d有故事的人,唔係人人都會無私咁諒解接納我地,同埋我好明白人生遇過一兩件pk蛋散之後好難同好驚再同其他人開始,就算人生總會撞到幾件pk蛋散,就算眼前果位有幾好幾有feel ,都會怯同有陰影

咪同目前果位做住fd先或同佢講想雙方再了解下先囉,之後熟到可傾心事至逐d婉轉講佢知睇佢乜反應囉

我地為愛傷過痛過既人,更不能急,更要睇定d,但不要放棄相信愛情,至少我而家仲相信愛情,只係睇得冇以前咁重了,同會更小心了

YEAH , 非常好  發表於 1-5-2019 23:05
回復 支持 1 反對 0

PoorGuy2018 發表於 1-5-2019 22:57
咪話你去人多地方會驚,我入學左好一排到而家出街個心間中都會怯,雖然冇初期咁驚

講真,好既另一半難求 ...

師姐,我尋晩在旺角突然有種好不安感覺(由2月宣誓後至昨天都冇去過旺角),之後個心跳得好快。我覺得D情緒病又發作!
個男仔問我咩事,我都只係話可能工作忙,又D頭痛一陣冇事。
好多謝你地咁多位開解!我會加油!
放鬆啲啦,香港人港人港人^_^!唔好因該破產比咁大壓力自己
Stanyan1229 發表於 1-5-2019 23:39
師姐,我尋晩在旺角突然有種好不安感覺(由2月宣誓後至昨天都冇去過旺角),之後個心跳得好快。我覺得D情 ...

傻妹,破產啫有咩咁大不了,唔係世界末日,唔好睇得咁大件事,你諗吓而家破左之後比未破時係咪輕鬆好多,可以做返個正常人,融入返個社會,唔好比自己咁大壓力,你額頭冇作住"破產"兩個字㗎,你唔講冇人知㗎。
其實破左都無咩甘大不了⋯加上係我男朋友叫我破既⋯佢話你甘樣個個月用哂份糧黎還錢⋯不如破左佢算⋯同埋我有d朋友都知⋯佢地都無野⋯仲叫我去旅行⋯我自己都呆一呆⋯同埋你唔講其實都無人知你破左⋯我覺得可以試下
Ming1014 發表於 2-5-2019 00:36
其實破左都無咩甘大不了⋯加上係我男朋友叫我破既⋯佢話你甘樣個個月用哂份糧黎還錢⋯不如破左佢算⋯同埋我 ...

乜咁多囡囡破產啊

還以為男性破多
開始前要話比個男仔知,萬一有將來會結婚對像就又驚點講好呢
我同我老公拍拖前,都講晒我d麻煩野比佢知,起碼大家都公平開始,以免日後埋怨
貓女 發表於 1-5-2019 02:16
我明你感受,因同是天涯

你遇到新對象嗎