破產聯盟

查看: 2298|回復: 58
打印 上一主題 下一主題

被財仔追數一問

未有 number搵籍口拖住先,宣誓fax number 後可以同債權人講你已申请左破產,銀行,一線財都會停止追數,2,3線要有心理準備追得更勁。最難捱係呢段時間,好大壓力。最好盡快通知晒咨詢人,屋企人,公司。預左冇左份工。捱到頒令後就輕鬆好多。
補充 : 入紙前刪除哂所有網上平台,fb,ig預防追數佬搵到你屋企人,朋友。盡快取消所有過數戶口,戶口有錢驚佢地會扣數,如果出糧時戶口凍結左,可以問主任攞解凍信,到時戶口仲有成份糧,自己用好過比佢地扣。有時間爬吓文睇吓師兄/姐分享,可以解答到你地嘅問題。
準備入學嘅同學仔,坦白從寬。盡快同有關嘅人坦白講,等佢地有心理準備,我都是入紙後同公司坦白,預左炒我都冇辦法,好彩老細&同事體諒,幫我頂。
mchan 發表於 2-5-2019 17:39
全部一線財仔,係唔係可以唔聽電話

銀行同一線財,收到号碼就收皮,唔會煩你。過左4年解破都冇人知。
520cheung@ 發表於 2-5-2019 22:02
安信怕嗎?會追嗎?

樓主溫馨提示 : 唔好開全名,睇吓谷規先。
版主隨時踢走你。
520cheung@ 發表於 2-5-2019 22:02
安信怕嗎?會追嗎?

呢間收到number 後唔會追。