破產聯盟

希望大家比啲意見

mchan 發表於 19-5-2019 14:03
早啲搞早啲安樂

希望星期二自己同呀哥去會順順利利啦。大家要好好享受今日寧靜既星期日。聽日又作戰啦要。
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 14:22
希望星期二自己同呀哥去會順順利利啦。大家要好好享受今日寧靜既星期日。聽日又作戰啦要。 ...

準備好啲財仔地址同欠款數目,同埋強積金編號就可以
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 12:58
有樣消息想同各位講下。我以家諗緊星期二朝早。是但打比間pk公司講個原因請半日假搞入學。既然間公司對我pk ...

支持
mchan 發表於 19-5-2019 15:00
準備好啲財仔地址同欠款數目,同埋強積金編號就可以

知道。我諗住是但同間pk公司講話要拜山又好咩都好。都要調假。仲諗住個日反打比兄弟女人。呃佢話個日會找左先。因為我驚佢個朝會打去公司。
馬王 發表於 19-5-2019 15:34
支持

多謝馬王師兄
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 19:05
知道。我諗住是但同間pk公司講話要拜山又好咩都好。都要調假。仲諗住個日反打比兄弟女人。呃佢話個日會找 ...

一日病假要唔要病生紙? 要既詐病
kpchg4 發表於 19-5-2019 19:26
一日病假要唔要病生紙? 要既詐病

我公司係做醫療既。唔舒服要返去佢到睇。我諗住話有啲私事咋。
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 19:05
知道。我諗住是但同間pk公司講話要拜山又好咩都好。都要調假。仲諗住個日反打比兄弟女人。呃佢話個日會找 ...

你打畀兄弟個女人好聲好氣d啦
mchan 發表於 19-5-2019 21:28
你打畀兄弟個女人好聲好氣d啦

唉。知道啦。呢幾日都要死狗。希望有no再fax完去啲電話唔會咁癲啦。聽日又星期一啦。又要面對啦
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 22:24
唉。知道啦。呢幾日都要死狗。希望有no再fax完去啲電話唔會咁癲啦。聽日又星期一啦。又要面對啦 ...

有no一線你就唔使擔心啦
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 22:24
唉。知道啦。呢幾日都要死狗。希望有no再fax完去啲電話唔會咁癲啦。聽日又星期一啦。又要面對啦 ...

上屋企而家唔怕啦,係佢地上公司就圍唱我或貼我紙係公司門口我都夠死了,今日上fb見到有個警察爭人錢,俾人貼街招,有個嘅警察ID同寫打Xxxxxxx揾咩生,我好驚會咁呀頂!!
Ironman 發表於 19-5-2019 22:38
上屋企而家唔怕啦,係佢地上公司就圍唱我或貼我紙係公司門口我都夠死了,今日上fb見到有個警察爭人錢,俾 ...

個啲應該唔係一線既。應該係個啲扣底黑財做。
Stanyan1229 發表於 19-5-2019 00:07
我今日終於同佢講左,佢足住我隻手講,唔單止呢4年,以後都大家一齊慳。我真係爆喊左出黎。 ...

我諗你人生最唔好彩只係曾經遇上賤男同入學,之後會越來越好同有希望
好煩2019 發表於 19-5-2019 00:09
到果個階段個人已經麻木晒,追又追左咁耐,都係講果句 "冇錢點還",所以佢打唔打嚟都冇所謂啦。我果時仲 ...

佢地實唔講,有d仲串番轉頭話乜你差落好多間咩?轉頭又話check到你有邊間邊間,但又死唔肯講自己邊間。。。
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 00:09
其實我覺得係因為心情差先會咁燥。真係每日比啲收數電話煩住。又要擔心唔知佢地會做咩。特別想鬧人。 ...

正因唔知佢地會做咩,所以更要盡量hold住道氣唔好鬧佢地,至少忍到入學
PoorGuy2018 發表於 19-5-2019 23:28
正因唔知佢地會做咩,所以更要盡量hold住道氣唔好鬧佢地,至少忍到入學

其實生活大部份時間都要hold住度氣。返工已經係。返到屋企就小啲。無奈返工都佔左大部份時間。有時真正放鬆就係訓著左。
Fanfan12345678 發表於 19-5-2019 11:30
一樣麻木晒,5還做野之類……………………

仲被訓練到由初頭被爆粗狂鬧會想喊到後期冇乜反應
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 23:32
其實生活大部份時間都要hold住度氣。返工已經係。返到屋企就小啲。無奈返工都佔左大部份時間。有時真正放 ...

咁你堅要轉過份工
PoorGuy2018 發表於 19-5-2019 23:33
仲被訓練到由初頭被爆粗狂鬧會想喊到後期冇乜反應

好彩我之前個間盈x個收數佬唔講粗口。仲同我講左半個鐘道理。我份工真係忍唔住啦。日日受氣。表現幾好都冇用。下個月尾約滿就走人。係唔想走之前比追數打去姐。
萬念俱灰 發表於 19-5-2019 23:50
好彩我之前個間盈x個收數佬唔講粗口。仲同我講左半個鐘道理。我份工真係忍唔住啦。日日受氣。表現幾好都 ...

咁你要努力截住d人既來電了