破產聯盟

查看: 1862|回復: 14

有無咁誇

剛睇留言,有師兄四年後,外判先話無收過年報,果位師話年年都傳真,四年後先話無收過真係吹佢唔脹,其實我第一年都試過傳真後打去確認收唔收到,外判又唔答我,淨係話有問題收唔到會打比你,其實我地可以點做呢?
外判呢d工作態度正垃圾
咁誇,邊間呀?
所以我第二年雙幫號
親身上去交,逼佢簽名確認
或者叫老人家去交,反正兩蚊車,當去吓街
我問外判話點証明佢收到,佢教我親身拎最好,同印多份叫佢地chop印
coey1314 發表於 15-5-2019 10:30
我問外判話點証明佢收到,佢教我親身拎最好,同印多份叫佢地chop印

我真係有聽過親身上去交,4年後話你無,其實最好雙掛有佢簽名,個人意見,暫時依個方法唔錯
我間係一定要收正本,咁我唯有雙掛號俾佢地,雖然佢地收到後會蓋個印,個印有好細隻字話「收到唔等如驗正收到的文件真實性」,不過有野係手就算佢要告9你,你都可以俾老爺睇下證據。
佢地程序上每收一封信都要有日子,記錄,你有雙掛號的收條,就有時間,到時佢拎唔出果日佢地收到D乜,佢地都一樣仆街。
vicfre 發表於 16-5-2019 09:37
我間係一定要收正本,咁我唯有雙掛號俾佢地,雖然佢地收到後會蓋個印,個印有好細隻字話「收到唔等如驗正收 ...

師兄我同諗法同你一樣,用雙掛,佢話收唔嘈到法官道,都有証明比佢
vicfre 發表於 16-5-2019 09:37
我間係一定要收正本,咁我唯有雙掛號俾佢地,雖然佢地收到後會蓋個印,個印有好細隻字話「收到唔等如驗正收 ...

師兄,我記得您好似李周,我都係。我要交第一年年報,但已遲左二個月,我想問李周用雙掛號係咪最好?
我係李周,呢間野效率好差,收唔到信,或者佢地唔見左係唔出奇,所以一定要雙掛號,收到後打返電話俾主任話收到雙掛號回條,問佢地收到年報未。
盡快交,如果年年都遲交又會俾人有借口話你唔合作!
我第1年用平郵記,第2年怕左佢開始用停掛!
keung410913 發表於 24-5-2019 21:34
我第1年用平郵記,第2年怕左佢開始用停掛!

雙掛
keung410913 發表於 16-5-2019 05:21
我真係有聽過親身上去交,4年後話你無,其實最好雙掛有佢簽名,個人意見,暫時依個方法唔錯 ...

我都覺得雙掛號最穩陣,起碼自己有張粉紅咭係手