破產聯盟

查看: 1315|回復: 26

近人有中介建議我破產

各位師兄師姐好,

近人有中介建議我破產,律師費+破產費合其要$58000

佢話可以幫我處理1, 2線唔會追數,

我覺得收費太貴

但如果自己破,2線我又處理唔到 (因為簽左破產都照追條款)

請問有無師兄師姐搵過中介幫手?
偏財!呃你!咪信小心、
簽咗咩咩條款都可破到,
中命唔會專業過律師, 一係自己破, 一係揾律師, 其他唔好諗
樓主搵6c搞好過,中介是設個局咋,等你欠埋佢那份
我都覺得係伏黎,自己搵律師搵都無咁貴
不過怕破左都照追數就真的
借得就預咗追數,臨尾仲想俾人屈多筆? 不如留返筆錢自己用啦
6c搞都係萬幾
世紀大騙局
不要聽他講,又不是他借錢俾你!点到追!希望申破後冇!才有保障

就咁,呢D 合同黎,大不了告你違約,而當你產已破,上庭輸左, 最多 將佢個名放係
債權人度.萬一你中左6合彩,咪分番LOL !!!

幫襯律師喇...13K-17K 左右. 幫 襯顧問仲麻煩!!!
flypig 發表於 15-5-2019 13:28

就咁,呢D 合同黎,大不了告你違約,而當你產已破, ...

想請教, 老破中點樣可以中六合彩? 叫馬會出現金票/數現金?
仆街啦 發表於 15-5-2019 13:51
想請教, 老破中點樣可以中六合彩? 叫馬會出現金票/數現金?

中咗六合彩,咩都唔洗驚啦

中咗馬會開支票照入,預跌返一球俾外判,搞解破,或者俾親人攞,捱完4年先豪洗

有案例.....
仲唔買!!!!!!!!!!!
意思係,買無問題,中就得喇....
唔中都可以,但唔好俾人知.
外判知道就唔好喇..

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20090820/00407_013.html
破產漢中六合彩一夜翻身

該名幸運兒以三十五元購買了一張七個字的六合彩彩票,自選號碼中了頭獎,馬會以資料保密為由,未肯透露中獎者身份。據悉,該名幸運兒是一名破產人士,在領取彩金後,即向法庭要求撤回破產令,重過新生活。

金龍華 發表於 15-5-2019 14:32
中咗馬會開支票照入,預跌返一球俾外判,搞解破,或者俾親人攞,捱完4年先豪洗 ...

親人要搵個信得過....有個看更,中左兩次三T!!! 老婆 複姓 司徒, 小名 挾帶....

https://hk.lifestyle.appledaily. ... %E8%A9%9B-%E5%92%92
flypig 發表於 15-5-2019 15:18
親人要搵個信得過....有個看更,中左兩次三T!!! 老婆 複姓 司徒, 小名 挾帶....

https://hk.lifestyle ...

人生在世,搵個信得過嘅親人都無,都幾灰
金龍華 發表於 15-5-2019 14:32
中咗馬會開支票照入,預跌返一球俾外判,搞解破,或者俾親人攞,捱完4年先豪洗 ...

到時中左搵屋企人囉啦,唔洗煩
flypig 發表於 15-5-2019 15:14
有案例.....
仲唔買!!!!!!!!!!!
意思係,買無問題,中就得喇....

人生有希望!··
仆街中介 我簽左之後唔俾錢 自己搞破產