破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Baba
打印 上一主題 下一主題

生活費一問

AR9KMB 發表於 23-5-2019 20:52
係,我分開寫父$2000,母$2000,我公司通常過年前半個月出雙糧,但係我上年係出完雙糧之後至諗到不如試下 ...

師兄,你d資訊好正面,之前我問呢d問題,想了解下,有d講到要加監,我哋有問題提出想申請,都好似唔得咁
AR9KMB 發表於 23-5-2019 21:24
有,第一次寄信比我批28800,之後因為公司知我破左,要我即時參加強積金每月約$1500,我再FAX比主任要求加 ...

師兄,你本身揾多少一個月?批28800好多
AR9KMB 發表於 23-5-2019 21:43
唔係意思,我係單親爸爸,兒子10歳跟我住公屋,我每月收入大約28000,當初6c同我做大條數,寫到我每月支出 ...

如果寫到35000,多過你本身月薪收入,如果主任批,你會唔會連双糧也不用上缴?
AR9KMB 發表於 23-5-2019 22:44
其實我都唔知太多,我自己3月第一次交年報,年收入我照公司同我報税表填,但年支出我照當初6c同我做的開支 ...

師兄,你多9萬幾,如果主任批你,係咪你双糧不用上缴,因為双糧都係收入一部份,不同花红,花红反而係每年不同,似额外收入
kpchg4 發表於 24-5-2019 00:52
相差太大,你要解釋 d 錢點來

師兄,你意思支出與收入不成正比?