破產聯盟

申請破產文件 --- 月結單要求

新手報到. 睇咗唔少貼, 對預備文件一事有少少困惑. 有冇已辦完個人破的師兄師姐可指點一下? 呢個星期預備資料. 想下週去申請入學. 謝謝~
- 有D貼文寫要半年月結單OK.
- 有D貼文寫要24個月
月結單係領令後要交嘅文件,趁而家戶口未被凍結,上網save到幾多個月就save定先,因主任同外判要求有d差別,最後都要等收到信先知要交幾多個月(我收外判信要求近5年,最後俾近半年就可以)
5年?OMG
我今日自己填表格中。有好細節的問題: 銀行地址。。。。。若月結單上没有,係咪照填?
例如: 我有獅子銀行循環萬應錢,但找不到地址。係咪照信用咭的地址填?
SORRY,可能我的問題好白痴,但我真的不明,請諒。。
也好多謝有呢個網,我先決定到自己做。希望能順利下週交表。順利批出。不要有問題。
Anmi2019 發表於 5-7-2019 01:37
月結單係領令後要交嘅文件,趁而家戶口未被凍結,上網save到幾多個月就save定先,因主任同外判要求有d差別 ...

我今日準備表格中。自己做。不找六C。全賴有大家分享,我先能有少少信心自己搞。
我的資料如下,費用一欄是否會過火?我想要合理少少,有師兄師姐可以幫我睇睇,畀個評語?謝謝。

我有一個成年小孩,我單身,和小孩及母親同住。但要供養母親及姐姐 (姐有長期病),我本人也是癌病康復者。有3個政府專科要覆診。以下費用己按和有收入的屋企人分摊計。
月入: 27000 (未扣MPF及稅,未計花紅)

開支:
個人生活費: 4500 (我計150一日,因我要返工)
租金: 1244
水電煤電話上網: 1500
個人雜項: 1000
醫療開支: 500
供養開支: 4000 (2人,每人2000)
交通費用: 950
MPF: 人工5%
預留交稅項: (按最新交稅實款8000, 是否照分的12個月計)
Peggylau 發表於 7-7-2019 12:25
5年?OMG
我今日自己填表格中。有好細節的問題: 銀行地址。。。。。若月結單上没有,係咪照填?
例如: 我 ...

地址可以照埋信用卡果個
Peggylau 發表於 7-7-2019 12:41
我今日準備表格中。自己做。不找六C。全賴有大家分享,我先能有少少信心自己搞。
我的資料如下,費用一欄 ...

去討論區問