破產聯盟

查看: 2700|回復: 25

黃+石無啦啦凍結我出糧戶口

我戶口係hsbc,黃+石上星期無啦啦凍結左我戶口...
Hsbc如果凍結左係咪唔比出又唔比入架?

我打電話上去問點解凍結,佢話我未交齊入息証明,收線後我check番所有紀錄明明已經交齊所有入息,年頭既時候我有2000蚊既bonus,因為我唔見左我個還錢戶口,我打上去問佢攞番,話覆番我又無人覆我。。
唉 明明已經好乖咁準備捱到下年三月畢業!
宜家係咪應該叫佢出番封開戶信比我開過另一個戶口?如果唔係個個月要上去攞籌先出糧真係人都癲!
kpchg4 發表於 6-11-2019 19:57
你唔好諗住分期啦,破產期過咗佢唔會比你分期,你籌錢一炮過清咗佢啦,你唔清唔會比不反對通知書你。 再 ...

我係要有款項扣減,等佢地通知得唔得,我又通知左破處,破處知道左黃十石一年都無答我呢件事
回復 支持 1 反對 0

黃十石真係好慢,又成日唔覆人,個個月fax 兩次問解破紙同埋還欠款分期既消息,都完全無覆問了足足一年(滿了四年2018年9月期滿),依家第五年....這一年什麼都沒做 (入息證明,銀行月結單,供款)......
karkar123 發表於 2-10-2019 14:24
黃十石真係好慢,又成日唔覆人,個個月fax 兩次問解破紙同埋還欠款分期既消息,都完全無覆問了足足一年(滿 ...

咁你宜家係解到破未呀?
fayelam0728 發表於 2-10-2019 21:12
咁你宜家係解到破未呀?

未解呀,聽聞一日欠外判錢,一日都唔會俾不反對通知書,我只係想快d知欠佢地幾錢同埋點樣分期法,足足問左一年有多都未有人覆
加油呀,追佢地密啲啦。。
我年頭個陣都係比黃+石 block 左個戶口,每個月都要上去拎信出糧...
你一日未還清,一日都會block 你戶口.....
minako1024 發表於 3-10-2019 14:39
我年頭個陣都係比黃+石 block 左個戶口,每個月都要上去拎信出糧...
你一日未還清,一日都會block 你戶口. ...

点解block人户口
minako1024 發表於 3-10-2019 14:39
你一日未還清,一日都會block 你戶口. ...

但我下年三月就會畢業,知唔知到時會點?
因為佢宜家淨係話我未交齊入息証明,未話我爭佢錢架

我再交過哂啲入息証明之後佢就話資料處理中
fayelam0728 發表於 10-10-2019 09:08
但我下年三月就會畢業,知唔知到時會點?
因為佢宜家淨係話我未交齊入息証明,未話我爭佢錢架

咁得意..
但你每個月都有還錢架嘛
minako1024 發表於 11-10-2019 13:50
咁得意..
但你每個月都有還錢架嘛

我既生活費其實係唔使還架。。
可以告知咩情況會block 戶口?你去出糧...要請假?又少了人工
想問系未黄十锡律師樓?甘系佢到做申破會唔會好點?估佢够晒經驗同其它主任關係好點,估計危
Karkar123,師姐你好呀,爬文好耐睇到你個case,想問你戶口到期後有冇解凍番?定還是要上去拎糧㗎?我同你遭遇類似,,
karkar123 發表於 2-10-2019 14:24
黃十石真係好慢,又成日唔覆人,個個月fax 兩次問解破紙同埋還欠款分期既消息,都完全無覆問了足足一年(滿 ...

我同你情況好似,想問你現在係唔係繼續要上去拎糧?戶口解凍左未?
Carman1216 發表於 6-11-2019 11:03
我同你情況好似,想問你現在係唔係繼續要上去拎糧?戶口解凍左未?

無凍結戶口,我追足一年多都未覆我到底欠多少錢,每月點分期,我聯絡埋破產處,破產處都幫我追埋黃十石,黃十石都係無搵我
karkar123 發表於 6-11-2019 15:15
無凍結戶口,我追足一年多都未覆我到底欠多少錢,每月點分期,我聯絡埋破產處,破產處都幫我追埋黃十石, ...

我係被通知欠上繳要入番錢,佢話俾一個月時間我預備,
家人將錢用支票入俾我,原本今日放假去入,點知戶口freeze左加尋晚收到反對解除信
怎麼情況下會凍結出糧戶口
cy0203 發表於 6-11-2019 16:11
怎麼情況下會凍結出糧戶口

外判覺得你唔個合作,就有權咁做
karkar123 發表於 6-11-2019 15:15
無凍結戶口,我追足一年多都未覆我到底欠多少錢,每月點分期,我聯絡埋破產處,破產處都幫我追埋黃十石, ...

你唔好諗住分期啦,破產期過咗佢唔會比你分期,你籌錢一炮過清咗佢啦,你唔清唔會比不反對通知書你。 再拖落去加你監仲煩。
kpchg4 發表於 6-11-2019 19:54
外判覺得你唔個合作,就有權咁做

吾合作的意思是怎麼?