破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備破產 2,3 線財仔會點 求有經驗師兄 比定心理準確我

記得八達通增值多d錢影印文件用,最好影多份/用手機影低,自己留底備用。
填表時寫中就中,寫英就英,唔好又中又英,特別地址要寫清楚d,唔好畫符。申請完,記得cut哂銀行自動轉賬,銀行戶口噤淨幾十蚊。
收到 師兄講得好清楚 希望星期一攪得到
我又諗 如果有個臨時令
CHwill 發表於 28-12-2019 06:17
我又諗 如果有個臨時令

當即日fax哂出去 跟住裝個apps 唔聽未有電話來電 咁d收數佬打黎搵我唔而 咪立即上門。。。不過就算聽左 同佢講破了 佢地不外乎都係話破左唔洗還呀 我問你公司 問你屋企人還囉咁 再唔係上門呀 貼街招咁囉 -----最後都係會上門
CHwill 發表於 28-12-2019 06:20
當即日fax哂出去 跟住裝個apps 唔聽未有電話來電 咁d收數佬打黎搵我唔而 咪立即上門。。。不過就算聽左  ...

可以咁講,入紙等頒令大約1個月,到時實有1期無還,佢點都會call爆,追你還
CHwill 發表於 28-12-2019 06:20
當即日fax哂出去 跟住裝個apps 唔聽未有電話來電 咁d收數佬打黎搵我唔而 咪立即上門。。。不過就算聽左  ...

對,我家人已收到電話及信息了,但冇理任何事,只希望過埋年,靜小小下來,希望新年前頒到就好了,我24號入紙的
Anmi2019 發表於 28-12-2019 10:07
可以咁講,入紙等頒令大約1個月,到時實有1期無還,佢點都會call爆,追你還 ...

一個月有甘怏嗎?但我理任何財務,出左頒令仲要吾要再fax過去已頒令了嗎?還是一直不用理
小小豬豬 發表於 28-12-2019 10:52
對,我家人已收到電話及信息了,但冇理任何事,只希望過埋年,靜小小下來,希望新年前頒到就好了,我24號 ...

小豬 你二三線有幾多間 同大約共幾錢?
做什麼甘問,二十二間左右,共多少已不是這問題了,都已搞破
我諗我情況比你差 心理準備下佢地會點攪...
Anmi2019 發表於 28-12-2019 10:07
可以咁講,入紙等頒令大約1個月,到時實有1期無還,佢點都會call爆,追你還 ...

咁最後佢地真係上門 而我得個臨時令係手 係咪應該我去應門 再問佢咩財務公司 然後有禮貌地講而家已經係法律情序 我會再FAX張臨時令去佢間財務咁?
Ch兄,小朱兄,我好密切留意你2個個post,因為我都系30間2.3線,但我而家重系死頂,因為我一通天就妻離子散,所以希望你哋有乜事發生就系到交流下,等大家都知對方用咩方法追
冇路可行 發表於 28-12-2019 13:42
Ch兄,小朱兄,我好密切留意你2個個post,因為我都系30間2.3線,但我而家重系死頂,因為我一通天就妻離子散 ...

老友有咩好頂呢,我亦有老婆及六個月女兒,我之前同你心態一樣,然後真係吾想再去財務事,去得多好累,講真我真可以去多十多間,但冇去再借
CHwill 發表於 28-12-2019 12:20
咁最後佢地真係上門 而我得個臨時令係手 係咪應該我去應門 再問佢咩財務公司 然後有禮貌地講而家已經係法 ...

如果自己做就要自己fax,但我找律c做,你可以找C爺
我唔夠錢呀 可能星期一試下自己做唔做到 已經比人日日打黎追數 想快d有個臨時令 好辛苦。。
CHwill 發表於 28-12-2019 15:22
我唔夠錢呀 可能星期一試下自己做唔做到 已經比人日日打黎追數 想快d有個臨時令 好辛苦。。 ...

我係轉電話,打吾到比我,公司已冇做
小小豬豬 發表於 28-12-2019 10:53
一個月有甘怏嗎?但我理任何財務,出左頒令仲要吾要再fax過去已頒令了嗎?還是一直不用理 ...

入紙排1個月上庭差唔多喇,除非太多人申請姐。

你律師搞,佢會幫你fax,但我果時有間銀行話收唔到,通知律師再fax,佢無fax,最後要自己再fax,電話確認收到。

另頒咗令可以唔駛再fax,若果收到追數電話,同佢講聲已頒令,如果佢話收唔到先再fax俾佢,否則講完可收線。
CHwill 發表於 28-12-2019 12:20
咁最後佢地真係上門 而我得個臨時令係手 係咪應該我去應門 再問佢咩財務公司 然後有禮貌地講而家已經係法 ...

到時見招拆招啦,有d財仔話唔會理你係唔係申破梗,總之要你還錢,你答佢有錢還就唔駛破啦。

其實唔知你欠邊間,有d上門派完信,9叫幾句就算,佢哋都係做樣交功課。

Anmi2019 發表於 28-12-2019 15:42
入紙排1個月上庭差唔多喇,除非太多人申請姐。

你律師搞,佢會幫你fax,但我果時有間銀行話收唔到,通知 ...

我fax同寄的,但律c秘書話做哂,所以冇問任何,現在只避下,所以我呢刻冇打去財務問收吾收到,廢事大家小來小去,當然仲左工作,比一間財務玩左我五分鐘,說對吾住,我問題,個期我有還的,因為我未入紙,仲在公司工作,現已冇做,