破產聯盟

破產走二線數

cywong84 發表於 26-3-2020 19:52
上星期想入學,但係法院停左,6C話要等佢開果日先可以宣誓,仲有成2星期去頂 ...

有無得約6C 早D宣誓, 法院一開就可入紙,
哩段時間頂住, 好快過
上星期想入學,但係法院停左,6C話要等佢開果日先可以宣誓,仲有成2星期去頂 ...

喺律師樓宣誓都得架,叫佢做好份呈請書先,等法庭一開咪可以去入紙排期囉。
cywong84 發表於 26-3-2020 19:26
我都欠緊20-30,最多果間都係10萬內,其他3-5萬
都有人噴油....報警又無咩用既 ...

全部有排?師兄有冇爭電話數?
siberiaman93 發表於 26-3-2020 14:16
你叫屋企人有心理準備收電話 ,  二線唔會上門 , 如果係三線有機貼你大字報 , 四線有機塞你門鎖
你挨過左佢 ...

點介定係3線同4線?
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 13:18
我係欠成20幾間2、3缐,入左學一年。你預未頒令前會上門拍下門、攝信或貼大字報。屋企人最高峰一日接500 ...

師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停?

6C宣誓唔洗等法院開,屌柒個6C啦
ming1854 發表於 26-3-2020 20:45
師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停? ...

我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 22:12
我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。 ...

C 兄
師兄有無扣底財,现在仲有冇追?
Stanyan1229 發表於 26-3-2020 22:12
我2019/3月中頒令,2月-5月搬走咗。6月搬返屋企,10月後冇再滋擾。屋企人話只係攝信,冇拍過門。 ...

傻妹,講太白喇,保障下自己先啦
我破完產年半,今日收到財仔追數,追到話每月還一千佢都接受
報左警備左案,警察建議無需要理會同轉電話號碼
我二三綫三四十間,日日提心吊瞻唉
師姐,如果你知佢代邊間財仔追,可以打俾果間財仔投訴
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28

我爸爸 (熟悉收數)同警察都叫唔好理佢 ....
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28

最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我chok左好耐對方先話自己係 x富財務,我話破產時追數話尾數欠三萬幾點解依家八萬一千幾,對方仲大大聲屌話唔係開善堂 .... 唔使計息呀? 依家截晒你息,你每月還一千都接受  .....

我問過警察需唔需要還錢 ? 警察都係叫我唔好傻,唔使理唔好還,轉電話就得了
karkar123 發表於 27-3-2020 01:59
最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我c ...

你無記錄就難投訴,我朋友試過破完有人追數,佢 chok到代邊間追,打噃去財仔話無叫人追好耐。
條友之後仲打嚟,我朋友踢爆佢扮傻,之後無再收到電話。
佢哋發窮惡,獅子開大口,睬佢都傻。
備咗案又轉埋電話,真係可以唔駛再理。
如果驚佢上門,最多咪喺門口裝隻眼仔,保障下自己,有咩事,有樣有證據,報警拉人。
Anmi2019 發表於 27-3-2020 02:22
你無記錄就難投訴,我朋友試過破完有人追數,佢 chok到代邊間追,打噃去財仔話無叫人追好耐。
條友之後仲 ...

其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?
ekiby2k1988 發表於 27-3-2020 02:37
其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?

正確,所以點解佢哋追唔到我哋還,會不斷追家人/咨詢人,就係要搞到佢哋驚,覺得煩,係迫不得意之下代我哋還,佢哋就收到幾多得幾多。

Anmi2019 發表於 27-3-2020 02:57
正確,所以點解佢哋追唔到我哋還,會不斷追家人/咨詢人,就係要搞到佢哋驚,覺得煩,係迫不得意之下代我 ...

唔怪得佢話一個月一千都接受啦.....我老豆死都唔俾我還,陪埋我去報警.... 仲話還就益左條友同埋做左傻仔