破產聯盟

破產走二線數

ekiby2k1988 發表於 27-3-2020 02:37
其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?

打黎果下我都驚驚地架即cut 線,之後隔左三分鐘用what app 對話,再拎埋對話內容報警,可惜警察話未夠恐嚇成分,未可以做野拉人,只同我備案
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:06
傻妹,講太白喇,保障下自己先啦

多謝師姐提醒
ming1854 發表於 26-3-2020 20:41
點介定係3線同4線?

批你一萬 實比8000 果d就已經係3線
電話數就係4線  
果d你申請破產都照拍門噴油大字報
siberiaman93 發表於 29-3-2020 11:27
批你一萬 實比8000 果d就已經係3線
電話數就係4線  
果d你申請破產都照拍門噴油大字報   ...

咁我只有2 3線
ming1854 發表於 26-3-2020 20:45
師兄我想問你,你一路無搬到?佢地上來,你有冇應門?幾耐之後先會停? ...

我就比人上過屋企人到貼大字報,我又糸二三綫
妻離子散 發表於 29-3-2020 14:32
我就比人上過屋企人到貼大字報,我又糸二三綫

自己屋企預左,我係驚資詢人屋企,同咪煩到我啲朋友
ming1854 發表於 29-3-2020 15:48
自己屋企預左,我係驚資詢人屋企,同咪煩到我啲朋友

甘就一定會
其實而家二線知你破產,會做D咩去追你數?
Stanyan1229 發表於 27-3-2020 13:18
多謝師姐提醒

stanyan1299,好耐冇見啊我入咗紙等,我好記得騰雞灰啊,同你兩位師姐一路噉幫佢。
痛苦 發表於 3-4-2020 09:23
stanyan1299,好耐冇見啊我入咗紙等,我好記得騰雞灰啊,同你兩位師姐一路噉幫佢。 ...

重有冇二線上門追?
我想知,免TU,但拎足錢,係屬於二線定三線?
kk1314 發表於 3-4-2020 12:35

免TU 拎足 是二線財務,基本上追數都是打電話,寄信,很少上門
扣底就是三線,電話數是四線<--這兩類會上門貼大字報,不斷電話搔擾咨詢人
借得二三四線,就預咗無份工及要換電話
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令後,所有追數基本消失於無形,而且就快三年了
三四已經是大耳X吗?什麼是電話數?
silenthp 發表於 3-4-2020 17:57
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令 ...

頒令后再追幾耐才會停?
kumho 發表於 3-4-2020 18:01
三四已經是大耳X吗?什麼是電話數?

扣底就是三線,但都有放債人號碼,受規管。電話數就是沒放債人號碼,就算去到咩絕路都不要借電話數!
kk1314 發表於 3-4-2020 12:35

二線仲追得狼過三線,三線交收數,數目不大收數好快放棄,二線真係幾千都炸你公司電話,炸到你工都冇
silenthp 發表於 3-4-2020 17:49
免TU 拎足 是二線財務,基本上追數都是打電話,寄信,很少上門
扣底就是三線,電話數是四線 ...

我想問禾口x木木木,hk信x,候子,有無c兄差過?
佢地會做D咩
kk1314 發表於 3-4-2020 20:39
我想問禾口x木木木,hk信x,候子,有無c兄差過?
佢地會做D咩

間間都差不多的,靠嚇而已,上門拍門,貼大字報,炸你電話,預咗無份工,斷六親,就沒甚麼可怕, 就算是三四線利貴都不用怕,大部份連淋紅油都不會,除非你欠佢十萬九千七,欠一萬幾千果啲,根本乜犯法事都不會做
silenthp 發表於 3-4-2020 17:57
二三四線很多都是靠嚇,靠煩到你還為止,只要你頂得住,根本不用怕,本人曾經借落3X條三四線財,一樣申請破,頒令 ...

有冇啲無牌?同咪你當時所欠數目大嗎