破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產走二線數

我破完產年半,今日收到財仔追數,追到話每月還一千佢都接受
報左警備左案,警察建議無需要理會同轉電話號碼
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28
師姐,如果你知佢代邊間財仔追,可以打俾果間財仔投訴

我爸爸 (熟悉收數)同警察都叫唔好理佢 ....
Anmi2019 發表於 27-3-2020 01:28
師姐,如果你知佢代邊間財仔追,可以打俾果間財仔投訴

最慘我得兩間財務,但邊間唔記得啦....想當年申請破產既資料俾晒破處,自己無留底.... 對方打來追時,我chok左好耐對方先話自己係 x富財務,我話破產時追數話尾數欠三萬幾點解依家八萬一千幾,對方仲大大聲屌話唔係開善堂 .... 唔使計息呀? 依家截晒你息,你每月還一千都接受  .....

我問過警察需唔需要還錢 ? 警察都係叫我唔好傻,唔使理唔好還,轉電話就得了
Anmi2019 發表於 27-3-2020 02:57
正確,所以點解佢哋追唔到我哋還,會不斷追家人/咨詢人,就係要搞到佢哋驚,覺得煩,係迫不得意之下代我 ...

唔怪得佢話一個月一千都接受啦.....我老豆死都唔俾我還,陪埋我去報警.... 仲話還就益左條友同埋做左傻仔
ekiby2k1988 發表於 27-3-2020 02:37
其實即係佢地自己扮傻,想搵下有冇水魚上當,有D怕事既咪會還比佢囉?

打黎果下我都驚驚地架即cut 線,之後隔左三分鐘用what app 對話,再拎埋對話內容報警,可惜警察話未夠恐嚇成分,未可以做野拉人,只同我備案