破產聯盟

終於畢業了

小弟今星期終於畢業了,第一時間交最後週年報表,打去外判問收唔收到,就叫我自己寫埋申請不反對解除破產通知書,fax埋外判之後,今日已通知我下星期二上去拿(比我想像中快,因之前有啲師兄師姐話要等幾個月先至拎到),回顧過去四年,第一年比較難過,會有擔心,但第二年開始已放開,而且學懂了理財,和屋企人關係好咗,其實現在還有少少嬲自己,點解唔一早入學,死頂爛頂,現在可以重新做人,在此感謝各版主及師兄師姐寶貴經驗無私分享,謝謝。
邊間外判,點解可以咁快,我都畢業咗兩星期,我都唔知要等幾耐,諗住下星期打俾外判(王+石)問吓要幾耐先有封不反對通知書
hmcheng210 發表於 23-5-2020 00:07
邊間外判,點解可以咁快,我都畢業咗兩星期,我都唔知要等幾耐,諗住下星期打俾外判(王+石)問吓要幾耐先有 ...

永x會計
hmcheng210 發表於 23-5-2020 00:07
邊間外判,點解可以咁快,我都畢業咗兩星期,我都唔知要等幾耐,諗住下星期打俾外判(王+石)問吓要幾耐先有 ...

我都係黃叉石,我本人就等左9個月......
師兄,有無自己寫封信話申請不反對解除通知書?我嗰間叫我手寫添乍,幾隻字
我最後份年報同埋手寫封申請不反對通知書一齊fax咗去,跟手打電話俾佢哋confirm收到,佢話會交返俾有關同事跟
hmcheng210 發表於 23-5-2020 21:22
我最後份年報同埋手寫封申請不反對通知書一齊fax咗去,跟手打電話俾佢哋confirm收到,佢話會交返俾有關同事 ...

試吓吹水話轉工,要開銀行戶口,睇吓可唔可以快啲
要寫隻字,就話你要申請破解信,寫埋你個no. 然後fax去就得。我都係手寫fax過去
我都係黃+石,等咗5個月
我跟主任,6月7日畢業,今日15號已經收到信