破產聯盟

新年生活費

新年大家會唔會同主任/外判傾多少少生活費呢?
成功率高唔高?傾多幾多?
我今日應該百無,無雙糧無bonus, 就算有都可能得幾千蚊,但係我收到退稅支票有三千幾蚊,唔知同外判傾唔上繳得唔得呢⋯⋯

我係跟禤X6C, 有冇同校生呀?
依間好少同學講,你可以書面申請,話想保留依d錢作新年派利是,畀少少錢老人家,買d年貨…… 等外判覆你
因為無個case唔同,無人知批唔批,平常心照書面申請,有就bonus, 無都係正常
Anmi2019 發表於 27-1-2021 15:53
依間好少同學講,你可以書面申請,話想保留依d錢作新年派利是,畀少少錢老人家,買d年貨…… 等外判覆你 ...

試左Lu, 結果係唔得嘅,仲叫我即日去佢到比返張票佢....我話我入左票係咪可以入返上繳個戶口,我都係上個月尾剛剛先有上繳戶口,佢話可以但係都要即日入.......,洗唔洗咁急呀!

禤x同學FYI 啦!
無雙糧花紅,可唔可以寫信申請供少一期?
金龍華 發表於 1-2-2021 16:00
無雙糧花紅,可唔可以寫信申請供少一期?

照道理就唔可以,不過試下都冇壞
我都係禤 得閒咪即日 唔得閒咪第日 做乜比佢帶住走
Anmi2019 發表於 27-1-2021 15:53
依間好少同學講,你可以書面申請,話想保留依d錢作新年派利是,畀少少錢老人家,買d年貨…… 等外判覆你 ...

我之前都係申請從雙糧抽部分出來用,俾小小錢父母過年辦年貨及派利是,但今日破署主任打俾我,話破產人士吾應該派利是,俾父母亦都吾批,最多批既就係辦下年貨,當然金額亦都吾多,所以都吾洗諗,突然間覺得破產左就冇晒尊嚴,冇晒生活
我覺得申請都可以慳返,99%唔會批