破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

填年報

寫#親人財政資助, 咁樣寫完a-b盈餘就會=0.
II. (我外判教) ~ a b 如實填, a-b盈餘寫 (-幾多) 喺下面空白位置寫由親人XXX代支.

anmi2019 想請教下:

因為外判無批我生活費實際有幾多,只係叫我每個月還幾多錢, 咁我初初報供養父母個到 我父親5500 ,母親5500,2個都都無工作的。

1,想問下係報表到寫左由某個親人代支 , 外判會唔會親自向我哩個親人查証或需要我提供該親人資料呢 ?

2, 如果盈餘除開每個月負8千幾元 ,會唔會寫由二個親人代支較好呢 ?
Anmi2019 發表於 29-11-2021 01:40
1. 我外判只叫我寫埋代支人個全名, 無要求提供佢個人資料/聯絡方法, 但唔知李周做法.
2. 其實將收入- 每 ...

thx 
  交報表 其實水電煤費用 ,問過受託人只交最後一個月, 咁寫D數時 例如 : 電費 係咪計晒成年數比佢咁 ?  但如果未收到單咁點做呢 ?
  同埋其實受託人 會唔會對番成年既數呢? 同 最後個年同我對番4年既數架 ?  定交完都會同我對一次數咁呢 ?  勞煩解答下 謝謝。