破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產+自殺

我己經一段時間沒上來... C 兄唔好死亦唔駛死...我當日破時心情同你一樣, 好似世界未日咁...
但我唔經唔覺已經入學兩年多..
仲有年半左右就畢業,,,現在我好輕鬆和快樂..真的入左學真係唔係咁難過...
真的可以唔比家人知道的,, 只要租好信箱和做郵件轉遞,,
samuel 發表於 19-10-2021 15:30
租信箱真係得?  在香港,無論申請信用卡、貸款、開設銀行戶口及辦理任何政府服務,均不接受以郵政信箱作為 ...

你講尼樣唔係我用果種...我是全完全合法的..
我是去申請信箱再去郵局做郵件轉遞..
Anmi2019 發表於 19-10-2021 20:30
衰婆,終於蒲頭喇 (^ω^)喺豬手國生活好嗎?可唔可以分享吓你依段時間點樣同主任交涉(交年報/上繳/消 ...

掛住我嗎
我上星期返左來香港,,因我親人有事..
我都沒野做沒得上繳XDDD...年報就網上交..消費卷我沒攞
自殺才是最不負責任的行為....破產期後你沒想過要還返錢比你朋友?
破產並唔係絕路....只係一個個天給你重生的機會....
朋友勇敢面對啦....真係唔駛死
airmax 發表於 19-10-2021 19:37
郵件轉遞有限定時間

年半...其實已足夠...因破署信寄最多一般是頭9個月至一年,,,,
同埋之後可以填表用信箱做通信地址....我就是這樣一封破署信都沒有在定地址收過...
除了剛做郵件轉遞佢地未準備好...但我成功收左信無比家人知...

所以樓主你...真係唔駛死...有分法唔寄信去屋企的..而且是唔會犯法