破產聯盟

見完劉X雄

純分享!

今日見完, 全程約45分鐘.
個位小姐都幾好人好客氣, 對文件, 即場計埋生活費, 拎左份野入去同同事傾左一陣俾個價我, 問我還唔還到. 我然後還左幾舊水價. 佢再入去同同事傾, 轉頭出黎就話OK. 由下個月出糧後開始還錢. 出糧日後起7日內過數俾佢地個戶口. 有數紙/數單/網上紀錄都OK, 可以email/fax去.

然後仲提我要交年報, 之後每年交一次, 填好俾翻佢地, 唔駛俾其他單, 只需交表便可. 除非有特別要求先後補啦.

最後問我係咪開新戶口出糧, 我即場叫開"恆仔", 佢話會叫同事出信, 但要5個工作天先俾到我. 希望下星期順利開到戶口就完成.

希望大家都努力!

要5個工作天, 有點耐囉.

努力過4年吧
我都系跟佢!佢哋幾好㗎唔使太擔心

我估佢地都幾忙, 見個小姐對野計數都好快手, 不過唔知點解要5日先開到信俾我開新戶口.
我都問佢消費卷要唔要上繳, 佢話唔駛, 因為政府俾你地用既, 人人有份, 如果扣起就唔係幫助振興經濟喎.
跟劉生真好
我都係依間,我上過去一次,真係幾好,有問必答,消費卷唔洗上繳,填番落報表就可以
我感覺佢地都幾忙, 做野都好爽快, 唯獨係唔知點解要5日先俾開戶信我, 去恆仔開戶, 哈哈! 不過佢批生活費算鬆手, 比我心目中個數多.

不過真心, 佢地服務態度好nice, 有問必答亦唔會不耐煩. 佢仲話, 有D咩野文件要補充既, email/fax去得啦, 交左之後唔駛特別打黎double check, 收唔到佢話會有人追.

我心諗, 收唔到一陣話我遲交咪入左我數........超驚!
之前劉生果邊叫我喺解凍/開戶表上寫急用.第二日就打電話來可以上去攞啦
nmnt215 發表於 2-12-2021 12:59
我感覺佢地都幾忙, 做野都好爽快, 唯獨係唔知點解要5日先俾開戶信我, 去恆仔開戶, 哈哈! 不過佢批生活費算 ...

咁呢樣你又放心!收唔到佢真係會打俾你如果你唔聽佢仲會留言俾你 因為我試過
劉生係跟得幾好,4年都無煩過我