破產聯盟

樓主: sixyearsfromnow
打印 上一主題 下一主題

想向花X銀行申請IDRP

idrp直宜家唔係用最大數個個做舜畜牽頭的,只要有數個間銀行就可申請。
我上年都做左x新,欠佢15000都幫到忙,只係wexxx  xwxxxx佢話唔向債務盟
Harmonychow 發表於 12-2-2022 13:43
我上年都做左x新,欠佢15000都幫到忙,只係wexxx  xwxxxx佢話唔向債務盟

所以咪話佢idrp唔洗諗,至大數已經係W財仔
sixyearsfromnow 發表於 11-2-2022 16:27
宜家兩個方案, 一個就係逐個申請DRP 包括WEXXXX, 另一個就試下打佐去小新申請IDRP先, 但我驚打佐小新會call ...

We仔唔會有drp 我之前38都無得傾。先做iva 完成幾個月疫情供唔起最後都破
intime 發表於 10-2-2022 12:12
樓主宜家每間每月要還幾多? 有無閒錢可否清左X生/祖國/花X卡數先?

咁得返weXXXX,花X p loan同埋渣X卡 ...

所以樓主唔想破可以考慮呢個,wexxxx照還
(1) 死慳還個啲細卡數,剩低嘅花x p loan同渣x卡數就DRP,或者
(2) 除wexxxx,其他全IDRP

人工-生活費-wexxxx每月還款=每月可做IDRP/Drp還款

我覺得睇你想唔想/自我評估後有無能力還,唔想/唔得就破,Drp/IDRP就睇份工穩唔穩陣,捱唔捱到還完
square3207 發表於 12-2-2022 21:50
We仔唔會有drp 我之前38都無得傾。先做iva 完成幾個月疫情供唔起最後都破

請問師兄咩係38?
danzighill 發表於 12-2-2022 20:00
所以咪話佢idrp唔洗諗,至大數已經係W財仔

可以做idrp向x新,宜家唔係計大數的。w財佢唔向債務聯盟所以條數唔包要自已順供。
我 x新15000,渣x30000 hsxx 48000 ux 100000 aeox 10000
xwxxxx 30000 wxxxxx15000自己順供
intime 發表於 12-2-2022 22:13
請問師兄咩係38?

We仔38萬數
我之前iva 86 還109 都成廿個息。幫唔幫到手呢就睇你月入穩唔穩定。我就係依幾年環境太差先斷供。變相白費心機。
唯有試idrp大新同we仔drp,we仔唔得斬要試嫁喇
square3207 發表於 13-2-2022 23:54
我之前iva 86 還109 都成廿個息。幫唔幫到手呢就睇你月入穩唔穩定。我就係依幾年環境太差先斷供。變相白費 ...

86還109,當你72期,息先23,仲想點

Harmonychow 發表於 13-2-2022 20:42
可以做idrp向x新,宜家唔係計大數的。w財佢唔向債務聯盟所以條數唔包要自已順供。 ...

W仔條數做唔到,其他做都冇乜用
佢至甘肯定W仔
danzighill 發表於 14-2-2022 01:22
W仔條數做唔到,其他做都冇乜用
佢至甘肯定W仔

你成日話佢做唔到,你睇佢第一版有咩數先。
  Wexxxx做唔到DRP的,不過個陣係6C同我講話唔得,因為W唔係債務聯盟,所以我連申請都無申請,照留舊錢供wexxxx。我始終無真係申請過,都係聽6C講,如果師兄都係諗住向W申請dep,要有心理準備唔得。  師兄宜家月供緊21500,話唔想供到25000咁多。我當你照供21500,9500照比W,重有12000可以供其他,就算做唔到IDRP,都可以7000花x,5000渣x咁做DRP。其他細數死慳出黎。  樓主個case唔太灰,因你人工高,始終人工高破唔抵,分分鐘同你DRP差唔多或者要上繳得更多。  樓主得唔得都上黎比個update吧,我見呢個forum好多cd-rom(遊客),啲post無人覆的話,睇黎都無用。祝樓主順利!
Harmonychow 發表於 14-2-2022 07:23
你成日話佢做唔到,你睇佢第一版有咩數先。

W仔佔第二,花仔佔最大,we仔唔受drp,當你小新本事飛起we仔淨做其他idrp,75%債權人要應承即至少花仔一定要接受,如果你冇思覺失調,你自己都話花仔唔睬你idrp,咁請問佢做到啲乜呢?
danzighill 發表於 14-2-2022 10:48
W仔佔第二,花仔佔最大,we仔唔受drp,當你小新本事飛起we仔淨做其他idrp,75%債權人要應承即至少花仔一 ...

講錯,更正返,你係話打打,唔計we財,欠債716000,75%債權人,即係花仔同打打都要應承,但你自己話打打唔so idrp,咁佢又點做到?
danzighill 發表於 14-2-2022 10:48
W仔佔第二,花仔佔最大,we仔唔受drp,當你小新本事飛起we仔淨做其他idrp,75%債權人要應承即至少花仔一 ...

唔洗甘串人既,可能你唔識字無無話花x只係話渣x
danzighill 發表於 14-2-2022 10:57
講錯,更正返,你係話打打,唔計we財,欠債716000,75%債權人,即係花仔同打打都要應承,但你自己話打打 ...

你唔係過來人,全部諗出來或周圍抄,再睬你都曬氣。