破產聯盟

查看: 1471|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

小新idrp一般要幾耐

本人月入24000,欠債如下
DXS貸款 本金$490000,每期還$9991,已還14/72
小新貸款 本金$11000,每期$2894,已還14/72
ORXX歐力X貸款 本金$95000,每期$3446,已還6/36
UX 貸款 本金$29000,每期$2291,已還2/18UX貸款 本金$10000,每期$1004,新數未開始還
UX循環貸款$10000 每期$515
UX信用卡$2000,minpay 700
獅子信用卡$76000,minpay $3000
AEXN信用卡$15000,minpay $600
AEXN信用卡$5000,minpay $200

上用底入左表申請小新idrp,已經一個星期,打去問咩消息都無。
但今個月屋企有事連min pay同貸款都比唔到,好徬徨,都唔知點算
今日收到UX打黎叫入數

想問下一般由入表到出初plan要幾耐?thanks
借得R力士,供車會?
danzighill 發表於 8-3-2023 14:18
借得R力士,供車會?

唔係供車會,但有佢係咪好難批?
可考慮申請IVA, 一經申請, 可暫停還款
好好好 發表於 9-3-2023 17:29
可考慮申請IVA, 一經申請, 可暫停還款

但IVA會唔會影響份工同屋企人?
因為唔可以比屋企人知
我由交form再過程補資料,大約20日先出plan,出plan後唔洗還住
IWTD 發表於 10-3-2023 09:30
但IVA會唔會影響份工同屋企人?
因為唔可以比屋企人知

唔會
已入form接近一個月,小新話3月中已send晒比所以銀行,但DBX仍然日日打黎話收唔到小新話做IDRP既資料!仲話要cut我戶口,要我清全數!問小新又淨係覆我已經send晒啲資料出去!依家好驚呀,可以點做呀
IWTD 發表於 28-3-2023 12:38
已入form接近一個月,小新話3月中已send晒比所以銀行,但DBX仍然日日打黎話收唔到小新話做IDRP既資料!仲話 ...

應該扮收唔到靠嚇姐 唔洗理佢
我個陣兄弟都係咁樣 同返小新講小新會同佢地講唔好再追
月搵2皮4,但欠70幾個?