破產聯盟

查看: 2899|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

準備 IVA - 有無人試過搵李建x執業會計師做 ?

正職地盤工人 34k 有雙糧 partime 6k有
total 月入40k 左右

Dbs  分 期 $ 245,000   $7068 ( 11 / 36)                        
Dbs  分 期 $ 47,000    $947    ( 10 / 48)
Dbs  分 期 $ 40,000    $3324 ( 7 / 12)

Dbs  分 期 $ 2x,xxx      $573   (1/36)
Dbs 信用卡循環  $ 93237

大眾 分 期   $160,000   $ 7381 (7 / 30 )
U A   分 期  $150,000  $6368 ( 5 / 36 )

Mox  分 期  $15000       $1379
                 $5000         $295  
邦民          $30,000       $ 1400 x 36
Ua ecash     $ 125000    $5000

大數共 : 86萬

上網搵到間李建x執業會計師 , 好似好正式既

初步話可以做 $15000 x 78 期

未知手續費點收 ... 希望有經驗既 ching 可以分享下

月入40K 月供25K-30K都得吧
其實搵6C樓做好似好過會計C樓, 之前聽講好似公價係一間銀行收3-4000蚊, 但Mox好似係做唔到的
你可以打去個D政府既財困中心問下, 佢地可以比到大概個價你, 你個心都有個價知,到時上會計C樓都可以知佢收費合唔合理
人地講緊IVA.   IVA 要律師和會計師一齊去做的, 律師負責上COURT, 會計師負責開債權人會議和將來每月還款予債權人

mox bank 佔欠債比例太少, 根本唔會影響iva結果
搵6c樓做啦。我之前8x萬 搵6c攪。都係兩萬內。
呢間D會計師淨係會比呀媽係女人既答案你, 完全解決唔到問題
點解會欠咁多錢?
square3207 發表於 29-3-2023 18:40

請問邊間?
square3207 發表於 29-3-2023 18:40

師兄,請给6C聯络方法,謝謝
So9sad 發表於 5-1-2024 03:12
請問邊間?

自己爬文。依到邊兩間外判出名。我就係其中一間既律師樓到攪。
Man223 發表於 12-1-2024 18:40
師兄,請给6C聯络方法,謝謝

自己爬文。依到邊兩間外判出名。我就係其中一間既律師樓到攪。