破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

準備舉手

樓主破產係你唯一出路,星期一就去申請,唔好諗咁多,破咗產仲有瞓,小朋友仲可以見到爸爸,你有no.銀行同一線財務都唔會追你,千x上te,你最揾家人/朋友幫手還,tiptxx上tu,呢間有no.都照追,打電話,寄吓無名信去公司同屋企,攪咗好耐,最後我去咗報警,佢地就停咗今追數。
過來人經驗,接受自己輸,唔好再諗追返,因為係追唔返,赢幾多次都好,最後都係得一個結果,而家只有自己救到自己,戒賭呀(立即馬會戶口,股票戶口,外圍戶口,賭鋹apps全部取消,身份証放係家人度,想借錢都無得借。))破產後,無得借,反而個人會輕鬆哂。
取消所有賭博戶口
D先生 發表於 19-5-2023 18:18
多謝你地既意見, 我仲未講, 你話死唔死

你仲未舉手?破產唔係一件壞事,係俾你一個從新做人嘅機會,最重要係唔好再諗可以赢,攞咗no.一線二線(上tu)都借唔到錢,留番d錢還二線(上te)好過,唔好搞到老婆屋企人。唔講唔梗要,自己留意住信箱收信,破產處前後寄太約3封信嚟,自己去睇吓師兄師姐留言。

好奇一問,你邊兩間二線?
D先生 發表於 2-6-2023 12:38
想問下證劵行戶口洗唔洗自己取消? 如牛牛, 耀才等
破署也會通知他們嗎? 三姓又話唔關事, 唔洗提交我點樣輸 ...

恭喜你,太太肯俾多次機會你,要好好珍惜。點解你自己唔去取消證券行戶口,莫非你仲想等運到,又去博一博。