破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

年報問題

我第一次填年報,跟李周,受託人係每個項目都有批一個數比我,我係咪一定只能將個數x12去寫呢?因為連埋d水電煤租單,強積金,再加埋d雜項冇單既項目,盈餘大過收入好多…..唉
大過收入好多咪分期交返
師兄知唔知李周幾時會安排我交返?定係4年後一次過先計….
大過支出就會叫你交返。記得問主任
請問交年報係親身上去交定郵寄呢?
從新做人1000 發表於 5-3-2024 12:09
請問交年報係親身上去交定郵寄呢?

我主任就話親身或者郵寄都得
因為年報一定要收正本
如果郵寄寄雙掛號會穩陣啲
師兄知唔知寄雙掛號既話佢幾耐會到?
我跟劉氏, 有盈餘佢會叫你交翻, 放心......! 填表佢就叫我scan完email, 佢每次收到都會email confirm. 有問題的佢會打黎搵我教我點樣修改吓.
nmnt215 發表於 11-3-2024 00:23
我跟劉氏, 有盈餘佢會叫你交翻, 放心......! 填表佢就叫我scan完email, 佢每次收到都會email confirm. 有問 ...

呢個主任好得閒confirm email,   我跟李周只會話有問題会 call 我 (從來唔call)  當然年尾就會好勤力金部case 都call 問你有冇雙糧供比佢 (不過我今年轉咗長散所以唔駛供)      總而言之香港太多case 啦   受託頂多望一望你電郵    覆就真係唔會
可能佢 set 咗 email auto reply 功能       但 reply 唔同 confirm 喎
我每次都係email俾佢, 佢只係試過一次打黎, 年報有少少細數我計錯叫我修改翻. send俾佢佢覆我ok approve. 花紅雙糧個D都係 email 問佢扣起一部份自用, 佢會email 覆我 approve. 咁樣算係大家清楚D啦.....! 可能劉氏唔多case.