破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

出糧問題

3月19號出正式令,就算即日朝早上黃關交問件,佢話都要等幾日先出到户口信去銀行開户,去到銀行又要1-2個星期先拎到户口
本身公司只可HSBx/痕身出糧
3月28號會出糧
現時用緊HSBX one 出糧,户口未凍結。
除咗叫公司出票外(最後方法),仲有咩方法可以28號如常糧?
另外一問19號交既文件
文件 1 .破產呈程書 (係咪你比我個份PDF?) 2問卷(19號開庭後會計師比我嗎?) 收入及開支評估表格(上網印) 3無合約(一定要?)糧單  4 過去3年稅單(我自己印) 5 無 6無 7無 8強積金最近結算表(到時我自己印定) 9保險(已cut,我到時帶Cut單信上去) 10遞交呈程書前3個月信用卡結算表/貸款 (無)即係唔使?
vincent2023 發表於 6-3-2024 21:29
文件 1 .破產呈程書 (係咪你比我個份PDF?) 2問卷(19號開庭後會計師比我嗎?) 收入及開支評估表格(上網印 ...

你同黃關約好咗19/3當日上去交文件未先,一般都唔係即日上得去架喎就算去永X果啲開又要預約,仲要畀資料公司轉出糧
28號出糧未必趕得切喎,早啲問公司出票得唔得啦

你係自己申請入學定經律師?
1 你份表格3 「債務人破產呈請」副本
2 26頁自己申請就上破署個網搵,經律師行申請佢會畀你
3 同上
4 係
8 自己印定
9 如果人壽/儲蓄保險帶埋印有最後結餘嘅報表
10 貸款合無/信用卡月結單

一個傻人 發表於 6-3-2024 21:45
你同黃關約好咗19/3當日上去交文件未先,一般都唔係即日上得去架喎就算去永X果啲開又要預約,仲要畀資料公 ...

我經6C入學,個邊話再約時間上去,都係個啲交完錢高唔急Hea你個啲回應,我有打去黃關先約定19號先,佢話一般要出左正式令既第二日先上去,佢都係叫我收到正式令即刻打比佢地。

你暫跟破署主任,上黃關只係交文件(佢代破署主任收),頒令前1晚上破署網申請定保留戶口,一知道頒令成功就聯絡破署主任,問佢可以幾時上去拎信,之後直接去大猫申請解凍戶口
vincent2023 發表於 6-3-2024 21:58
我經6C入學,個邊話再約時間上去,都係個啲交完錢高唔急Hea你個啲回應,我有打去黃關先約定19號先,佢話 ...

咁呈請副本、26頁、收入及開支評估表律師樓會寄畀你
如果你收到破署信要去約黃關, 信有寫佢係委派的受託人, 咁你著緊問佢出開戶信, 否則開戶信暫時都係由破署出.
解凍戶口係咪都要2個星期?有無人試過唔開新戶口,解凍舊戶口丫