破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

欠費分享

還說銀行戶口凍結咗,咁電話費想交都交唔到,結果對方出埋律師信話上庭追討
破產主任嗰邊淨係要求畀文件人哋唔可以錢銀交易
最近終於收到通知 咁我將個訊息轉達返去電訊商
電訊商好彩畀咗特殊情況可以緊急中止合約只需要畀返欠費最多呢四年冇得上台同時債權人嗰邊又唔使報佢上去
如果各位有咁嘅情況可以試下收到主任提示後同嗰邊傾找數
破產主任講唔可以有錢銀交易, 你仲點樣比反欠費
欠一百萬 發表於 14-3-2024 22:05
破產主任講唔可以有錢銀交易, 你仲點樣比反欠費

本身要俾萬幾蚊,而家畀返1000就得,主任批咗申請
Uplate 電訊商嗰邊依家又話唔使找數
電訊商定電話數?
Kiko123456 發表於 14-3-2024 22:41
Uplate 電訊商嗰邊依家又話唔使找數

你破產, 佢地應該係成為你的債權人, 呢個程序先正確.
個人經驗    電讯cs 一般都同你講跟合約精神陪償所有餘下月份     答佢已經破產     佢就會即刻計翻 settling balance 、   如果係和記就會叫你去屈神交咗佢       我當時交翻 $360 同電訊商和平分手     之後疫情由電話儲值卡    用到有一日打電話提我要實名喎    最後我都順便做翻兩年合約    仲有職員親身送合約比我簽     依家每個月入門市輸入電話號碼    再拍八達通比月費   非常方便