破產聯盟

關於IDRP/IVA 一問

求問各位大大:我的情況是否可以做到IDRP? 或者你們有什麼建議?

我大約欠債425000,
1.        Kcxsh $10000, 5/12期 每期$1036
2.        銀包 $68000, 循環, 每月$3300
3.        UB card $ 20000, 每月min pay $500
4.        UB循環 $8000, , 每月$400
5.        安X Ploan $280000, 剩$25000, 每月$8419,
6.        安X信用卡 $48000, 剩$27725
7.        痕生循環 $50000 ,每月$1500
8.        痕生信用卡 $10000 循環,每月min pay $300
9.        UB $135000,每月$7971 已交追收公司
10.        UB $25000,每月$1476 已交追收公司

我月入扣入MPF$ 29700,穩定, 自動轉帳

有沒有可能找到銀行/機構做到 IDRP? 定都係要IVA?

師兄你好,你死頂都好似仲供倒播~ 30K 人工

我本來都以為可以,清左安X,就會舒服好多,
不過早排屋企有事要用錢,完全冇辦法順供,所以拖到UB 2條數都去左追收追收要我一筆清,打上去UB,又話做唔到IDRP
而家唔知點好
我見你好似冇帶頭銀行既負債,IDRP可能難D,債務重組?或者每個債主打比佢地同佢地傾 DRP ~ 師兄有冇現金淨?

(我本來都以為可以) 同我一樣,高估左自己還款能力,低估左突發事件既發生機會,計得太盡。 我同你個AMOUNT 都差唔多,我欠430K ~ 宜家等緊獅子打比我傾IDRP。

得萬幾蚊現金
追收要我下星期最少入6萬先有得傾......
唯一辦法,同安仔拿拿聲傾續借
幾個月前試過,唔批
你呢幾間入面無一間有idrp做。所以你得返兩個選擇,自己逐間申請drp,或申請iva。但iva成本高而且你多財仔數,一定會貴息。
Yuyuyuu 發表於 22-3-2024 04:29
你呢幾間入面無一間有idrp做。所以你得返兩個選擇,自己逐間申請drp,或申請iva。但iva成本高而且你多財仔 ...

本來我D數都已經唔係太低息
就算加少少我都頂到既,只係想拖到長D黎還JEI