破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

IDRP 獅子,擔擔心心

星期一打左去獅子問IDRP,比左數所有佢,佢HOLDkm條線路弟鐘倒,問左主任話OK,之後同我講要等一星期會有DRP同事打黎,今日星期四都未有電話,會唔會唔記得左我個CASE呢???我連申請表都未填~!

如果成功申請我再分享我既CASE!

******(HOLD 左條線2分鐘倒)******

UPDATE 下小弟 情況~

兄弟300K P-LOAN  16/60。    $8120
       30K  循環       MIN PAY   $1500
獅子100K 卡          MIN PAY。$4000左右
       10K  循環。    MIN PAY   $500
美XX通 15K           MIN PAY   $500
草旗     31K           MIN PAY   $2300

另 家用3000   還親人 6000 仲有40個月
小小SALES 月入21K    因一個月內查詢太多TU H.  ~入不敷出, 現希望留此帖警介有緣人 好好理財~
Kawaiii 發表於 21-3-2024 14:47
******(HOLD 左條線2分鐘倒)******

師兄
認真幫你計左下
你欠差唔多80萬
仲未計堅企人 24萬

哩80萬你去左Drp 當你還8年/96個月
計埋息 每個月起碼 $12000-$13000
認真你覺得以你 $21000/月入
你還得起咩 老老實實搞老破算啦

過來人經驗 我欠$110萬 搞左8年Iva
每月要還$16000 我還左8個月已經頂唔順
我搵$25000-$30000
中間為左還Iva 仲要去借2線
最近頂唔順破左Iva 2線順供埋就舒服曬
我擔人你行我條舊路
白白浪費左一年時間

不如專心搞老破 每月乖乖還錢俾屋企人算

同學仔~ 我欠80萬??!
UPDATE :
1個零星期,今日終於等倒佢地打電話比我,我預先爬曬文,準備好曬9成文件,即日SEND左,宜家又係等電話既時候