破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

請問有冇破產期申請到英配偶簽既師兄姐

小妹準備舉手,欠HxxC DxS 總共大概40個,
無業都年幾,本身用緊倉底找數,已經到尾冇晒錢,
正想搵工發現有左bb。。。
未婚夫係居英二代,
為左小朋友,想移民英國,家人會出錢,但依家問題係搵過d資料,有d又話會影響到申請visa移民,有d又譑唔會,問過三姓有冇影響,三姓又話唔會,但係經what’s app簽得好求其咁,想問下有冇師兄姐有經驗。
依家有諗住打去HxxC問下可唔可以做drp 又怕無業佢唔肯,條數我找到,但係至少要bb出世後先返到工,真係好迷惘。
你又冇錢,又冇工作冇糧出,銀行點會同你傾啊,而且仲要人等咁多個月。

其實點解咁耐都唔返工呢?欠緊債仲一路洗積蓄,無哂錢先黎話傾?
無工作唔會傾啦,生完又要湊,又多樣開支,有排都未返得工
搞得移民都唔會無錢啦,叫家人幫,一係就入學
airmax 發表於 5-4-2024 12:07
你又冇錢,又冇工作冇糧出,銀行點會同你傾啊,而且仲要人等咁多個月。

有網上賣下野,不過唔係經銀行戶口收。唔係要佢等呀,係每月還少一半咁。
a981142 發表於 5-4-2024 12:18
其實點解咁耐都唔返工呢?欠緊債仲一路洗積蓄,無哂錢先黎話傾?
無工作唔會傾啦,生完又要湊,又多樣開支,有排 ...

因為期間一路有網上賣野,不過得幾千收入咁,到真係唔得就搵野做,fxxdpaxxa都登記埋收埋制服,先發現有左。。。。
想舉又怕到時影響移民,同埋係夫家俾,唔係自己家人。。。。
RrrLWY 發表於 5-4-2024 12:49
因為期間一路有網上賣野,不過得幾千收入咁,到真係唔得就搵野做,fxxdpaxxa都登記埋收埋制服,先發現有 ...

搵得幾千生活費都唔夠啦,爭緊40萬都唔知驚架咩
外賣想做步兵?得食飯時間多d單,其他時間要等單
全職做都係得萬零,行到腳又痛,不如正經搵全職啦
夫家有錢嗎?一係叫佢地幫幫手,遲d有野做分期還
a981142 發表於 5-4-2024 13:06
搵得幾千生活費都唔夠啦,爭緊40萬都唔知驚架咩
外賣想做步兵?得食飯時間多d單,其他時間要等單
全職做都係 ...

未搵到全職同時想搵收入先做步兵炸,唔係當全職,夫家個邊真係唔知得同埋唔係一時三刻就拎到出黎做移民。
依家最主要係擔心影響到申請簽證。。。。
RrrLWY 發表於 5-4-2024 13:12
未搵到全職同時想搵收入先做步兵炸,唔係當全職,夫家個邊真係唔知得同埋唔係一時三刻就拎到出黎做移民。 ...

連佢地有無錢幫你移民都未知,咁快諗到咁遠?
你而家擔心比人追數好過啦
你交住min pay先,一搞掂簽證就走數,移民唔驚啦
RrrLWY 發表於 5-4-2024 13:12
未搵到全職同時想搵收入先做步兵炸,唔係當全職,夫家個邊真係唔知得同埋唔係一時三刻就拎到出黎做移民。 ...

我呀哥2019已經夠講移民,到今時今刻都未移,可能你破完都未移 咁快諗做咩
a981142 發表於 5-4-2024 15:29
連佢地有無錢幫你移民都未知,咁快諗到咁遠?
你而家擔心比人追數好過啦
你交住min pay先,一搞掂簽證就走數 ...

移民唔影響嗎?因為移民方面既野會一年內處理完。
但係d數捱唔到一年
後會有期 發表於 5-4-2024 16:05
我呀哥2019已經夠講移民,到今時今刻都未移,可能你破完都未移 咁快諗做咩 ...

因為一年內會處理好移民既事,怕有破產紀錄簽証唔批
RrrLWY 發表於 6-4-2024 07:54
移民唔影響嗎?因為移民方面既野會一年內處理完。
但係d數捱唔到一年

有d人話會,有d人又唔會
驚就交住min pay先
你一日唔攪破,都不會有安心。在外國,有人洗心革面做好人,都收到追數。原來真係有越洋追數的。你夫家肯擔保你移民,冇話唔得。人道立場。但唔破走,以後不回去嗎?