破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

欠債30萬想做債務重組或有冇其他方法????‍♂️

• Xw ????19433minpay????1000
  • HX循環????99999剩(????55040)每月????3507
  • mxx卡 ????85878minpay????3500
  • hx 銀聯卡????40000minpay????1500
  • hx visa ????45000minpay????1400
  • Axxn????14000minpay????1000
  • DxS????30000minpay????1500
  • 邦x????56000剩(????43488每月2300
  • 一共332000
  • 小弟每月出糧23000,一半現金一半銀行過數,想問如果做drp有冇機會,或其他方法????????????求各位指點,好想重新做人好後悔

10零倍,問出糧銀行一筆清先~再考慮一線財,再考慮IDRP, 再DRP 都唔得最後先IVA ,BTW你咩 TU,留起曬銀行出糧入數月結單先, 呢度冇人100%可以肯定答倒你有冇機會, CASE BY CASE
TU 係I 試過搵heng x做結餘轉戶但唔批,雖然係十零倍糧,但一半出現金唔知得唔得
fxm 發表於 20-4-2024 14:45
TU 係I 試過搵heng x做結餘轉戶但唔批,雖然係十零倍糧,但一半出現金唔知得唔得 ...

你唔介意高息可以試吓問小新一筆清。未需要去到做idrp。
waterlam 發表於 20-4-2024 15:45
你唔介意高息可以試吓問小新一筆清。未需要去到做idrp。

小新之前都試過做結餘,都唔批!有人又叫我試下百貨,不過tu i級應該都冇銀行會搞
銀行唔計冇供mpf嘅入息,再加上TU I根本唔諗銀行,財仔可以諗吓U仔或百貨
你自己仲有幾多現金? 仲可以頂到幾多個月?
Kawaiii 發表於 20-4-2024 20:13
你自己仲有幾多現金? 仲可以頂到幾多個月?

頂唔到啦,下個月頭就要找邦X,今日申請百貨唔知嚟唔嚟得切
Kawaiii 發表於 20-4-2024 13:02
10零倍,問出糧銀行一筆清先~再考慮一線財,再考慮IDRP, 再DRP 都唔得最後先IVA ,BTW你咩 TU,留起曬銀 ...

東X出糧 ,但銀行出只係10000左右,另一半現金
今日網上申請咗百貨清數➕打咗去恆x做舒緩(佢話只可以做佢自己嘅數,等佢email文件嚟再決定)
今日send咗百貨清數上去試試!如果唔得就打比恆x同其他銀行做drp,分細d數先,主力清咗mxx同邦x,咁樣係咪最好嘅選擇 (今日打比恆x同佢講,已經send咗表過來,但做drp利息都好高 年利率差唔多20% ,如果我15萬恆x做drp分每期2000還6年,咁咪要還多18萬息
果張係例子黎  我見d 師兄話 通過8-10%
ffc1917 發表於 22-4-2024 19:39
通常

OK 多謝 咁我等百貨嗰邊睇下點先,再做恆x DRP