破產聯盟

查看: 27222|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

欠20萬卡數,月入1萬

4張,每張5皮
咁我唔一次過借咁多,10-15萬,批的機會又會唔會大好多?
breakheart 發表於 2010-1-23 07:49

大佬,我本來都唔想出聲,但係你的case好似是想借款借到盡,然後再看看有沒有機會中六合彩多d WOW.
如果係咁你其實唔洗問咁多,你自己有收到信用卡公司的借款分期還的宣傳單張,你就打單張上的電話去申請就得. 結果批唔批或是批幾多都係銀行對你的評估決定的. 我上年就被批了十幾萬元(人工的十多倍),但因為個人性格問題再加上條命水唔好,所以上年都走上破產的路.
而我地在此網經常講笑說申破前早知就去借盡D,都係純搞笑的. 如果你一借到十幾萬唔夠半年就去搞破產,銀行點搞你的CASE我地就唔知.我的CASE是十幾萬都還了1/3,且到申破前無野做幾個月都還 MIN PAY.而個幾個月的心理壓力我估好多此網的師兄師姊都曾經體驗過.
(緊記,如果銀行發現突然好多人借錢後在很短時間申請破產,佢地都  可能 做番 D 野當做向股東交代的.)
本來我上黎問野應該謙虛D,不過你有冇睇清楚我的內容
我想借到盡,只係唔想咁煩,每個月還一條數,又清楚又易處理同埋利息低過CC好多
我點都睇唔到我D內容話想中六合彩搞掂條數(正常人都想中,不論有冇欠人錢) ...
breakheart 發表於 2010-1-23 09:24

咁你就有d問題了...d個forum是為了  "破產會員及準會員"開的.你就係到         問點樣 借錢
當然借到盡卡數,都係成為"破產會員"的其中一項必要條件,so welcome la la  我都係講事實,我都唔想太串咀的
19# breakheart

攞貸款最長還款期找最貴息個2-3張先,但問清楚每個月還幾錢,你是否可負擔先.仲有問2間銀行同財仔如果唔批,可能有後遺症.
dopod123 發表於 2010-1-23 13:48

佢只想知可唔可以姐,佢又唔想聽d negative的野, 你就直接和佢說可唔可以就可以了. 反正 佢的 結果都係 "借到盡後...."
搵卡數一筆清批唔批? 點解你唔係問銀行/財務公司,而係問我地嘅
nokia 發表於 2010-1-17 18:41

佢知我地有 經驗 呀麻  (我都唔想串咁,但新年要開下年)