破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破後想申請信用咭一問

上年年底畢業,但到今年5月先攞到解除破產令,7月頭申請"兄弟"信用咭,終於昨天收到,有$10,000LIMIT,比預期高,已經好開心,其實呢4年已習慣冇卡用用,申請番張卡都只係方便去旅行網上訂酒店用,最攪笑係最後一次係電話核對完所有資料後,當然都有提已收到我張解破令,之後佢居然問:「你需唔需要借錢」,我話唔駛喇,見過鬼仲唔怕黑咩

你唔係上網申請,你係直接去分行申請?  發表於 13-8-2015 14:56
珍惜,珍重。  發表於 11-8-2015 11:29
我係網上申請,同時俾文件時一併將解破令俾埋,因為根本一查就查到,遲早都要俾,不如一開始就俾.
重新戰士 發表於 17-8-2015 00:44
我係到多講原因是,過去2年之前,家中有事需要錢!我自己又供緊未斷,(我搞DRP屋企人冇人知)係呢個情況下我 ...

師兄你話你一完咗就叫銀行刪除紀錄,你既意思係咪還番哂錢俾銀行,因你係攪DRP,如果你還哂叫銀行刪除紀錄都正常,但我地就好難叫銀行刪除紀錄.

其實之前4年都冇用卡,都已經慣咗用現金,申請番張卡都只係方便上網買嘢同訂酒店等,正常出街買嘢食飯都唔會用卡,所以邊間都冇咩所謂.但我認同,只要你係同一間公司做得耐,有固定出糧紀錄,有錢剩係銀行,相信間銀行都好快會自行刪除紀錄
回復 支持 2 反對 0

所以我直頭係SET咗自動轉帳全數交,費事唔記得交
好多人話AEON卡易申請,我反而唔批,相反安X上年一申請就批,所以真係好難講邊張易邊張難