破產聯盟

樓主: queenielamok
打印 上一主題 下一主題

殺手劏人實錄

點解甘講?因為我3餐唔休!希望你傾得店喇,其實我去之前都諗主同佢玩8年,佢語氣差的話!過程遲D講比你知。
316# macauranger

我都係王+石跟又要填月報表,係必須要做!
我今日傾左生活費喇! 真係有點意外?可能我做飲食業喇,佢比個價我滿意,係我人工o‧6%! ...
mamyan 發表於 2010-10-5 23:52

咁劲????哗。。。一万先还60。。。咁你搵二万都系还120¥。。。劲。。。。
TO QUEENIE同MACAUMANGER。。。

唔好意思。。无意得罪。。

如果我讲既野唔岩听。。。当我癈话或者无讲过就得。。

大家又唔识。。又无见过。。。真系无心的。。。

先 SAY 个 SORRY。。。
323# ericwkc

算啦... 我亦無意惡形相向... 但真的不吐不快...

希望你明白... 你跟著個 "似返個人" 的外判... 我係替你開心... 但請不要以你個外判做標準... 以為個個都係咁囉...

你個外判批得好俾你... 唔代表 當你遇著我個外判時... 就算你態度幾好... 佢都未必會對你一樣好... 你見我同外判扯哂火... 亦唔代表我一開始唔係態度好好喎... 亦唔好咁天真以為你對佢好... 佢就會對返你好... 你個外判對你手鬆... 就代表個個外判都係咁好相遇... 無錯... 佢地都係打工... 但你要知道... 從我地身上榨取"合理"供款數目... 呢d就係佢地既工作... 我只知道我第一次上到去... 我個pk外判已經係黑住面咁對我... 佢對我絕對係好似對住仇人咁... 我都唔知係咪我前世殺佢全家... 又或者佢可能見我之前果晚啱啱俾女飛... 我又係果日佢見的第一個... 所以搵著我來發洩啦...

總之佢地根本係無一個好清晰的guideline的... 好明顯... 你睇下批個人/家庭雜項就知... 我同macauranger 師兄都係單身... 我果個話佢係批"公價"每項$500 無價講... 無論我講咩理由佢都唔會理... 亦唔會批多俾我... 但macauranger 師兄呢... 佢係可以批到每項千幾2千蚊... 所以真係好睇你遇著個咩外判... 我亦可以好肯定咁講... 個外判對我咁差... 絕對絕對絕對唔關我態度好/壞的問題...

其實你一路都無答過我... 如果你遇著我相同待遇... 當外判乜都say no... 批著個比你預期少成截的生活費... 又唔會同你有商有量... 一定要你在12期內還清之前幾個月d 錢... 銀碼仲要唔係細... 咁你係咪都可以逆來順受呢?... 我相信每個人的容忍係有限的... 故勿論我EQ高定低... 但當你俾人踩到上心口... 擺明gum住搶... 咁係咪都要聽命於佢地呢?... 如果係咁... 咁使乜要上去傾呢?... 佢出正文件 "通知" 我地跟住做就得啦... 上去傾就係要傾出一個佢接受... 我亦接受的方案嘛... 係咪?

要知道互聯網係一個公開的平台... 你寫乜野... 好多人都會睇到... 唔好諗住人地覺得唔啱睇... 就可以當無睇過... 睇左就係睇左... 唔可以當無睇過囉... 所以請出post 明示/暗示人地EQ低 或者 態度差 之前... 請了解左成件事先下判斷... 有時好多野唔係你諗咁簡單囉...

我相信每人在這裡都支持你 不要咁勞气 凡事要向好的方面想 它(受託人)如象禽獸 你便要似獵人 冷靜從事 不要讓它得呈 企硬 問它仲想唔想傾 若不想 請它書面回覆 原因何在 反客主 若你有理 不要怕 硬頂佢 最重要妳不怕 問它如你不從 向它做何 如果平機會可以做嘢 找他 我就不信冇錢唔係大哂 幾多偉人都係冇錢起家 撑妳
唔好意思!寫錯左,係人工6%呀!
324# queenielamok

如果我遇著同你一樣,我會唔還個12期錢,我一定會小佢
最壞打算咪上庭,又唔係第一次,你唔還佢一定同你傾喇!甘多破產案,人人唔還咪人人上庭,hold戶口,佢地都唔想有排煩!你要硬井D呀!我支持你呀!
319# queenielamok
真係覺得你好慘. 我當初都同外判講左三次數. 都係攪到心力交瘁. 我好明白你既感受. 外判佢批個數ok. 夠錢駛仲邊想再傾呀! 好多時間咩..
...
真係覺得你好慘. 我當初都同外判講左三次數. 都係攪到心力交瘁. 我好明白你既感受. 外判佢批個數ok. 夠錢駛仲邊想再傾呀! 好多時間咩..
... ...
BB5555 發表於 2010-10-7 17:57

BB5555師姐... 想問下你... 你係咪3次都係外判主動搵你傾... 即係每次上去傾唔掂... 佢即日叫你再約時間上去... 定係點呀?...
329# queenielamok
唔係架. 每次我都係收到外判封信批個數先. 即日再出信去講希望減少每月供款到幾多先可以. 再等外判覆. 佢收到開頭兩次都打電話同我傾架. 到第三次我再比埋阿爸的醫生紙同藥費單. 佢先再減多djar.
330# BB5555

咁你都好呀... 佢係出正信俾你... 我宜家有關之前7個月d 分期數... 佢又唔批我攤長來還... 又無出正封信俾我reject 我... 只係電話話唔批... 我無簽accept... 但佢又無再搵我傾... 又無出信俾我... 好似我無再反對就當我默認接受左咁...

我覺得佢地好奸... 佢要我乜都出正文件申請... 但佢接唔接受就全部電話confirm就算... 好保障佢自己... 而我又無電話錄音... 真係只可以憑個"信"字... 好無保障...
330# BB5555

咁你都好呀... 佢係出正信俾你... 我宜家有關之前7個月d 分期數... 佢又唔批我攤長來還... 又無出正封信俾我reject 我... 只係電話話唔批... 我無簽accept... 但佢又無再搵我傾... 又無出信俾我...  ...
queenielamok 發表於 2010-10-8 12:08

咁你月頭係咪入左24期個數﹖外判都無聯絡你﹖

我同外判傾左新既生活費喇...
咁你月頭係咪入左24期個數﹖外判都無聯絡你﹖

我同外判傾左新既生活費喇...
boro211 發表於 2010-10-8 14:15

我暫時只係入左今個月(每月果個數)... 分期數仲未入... 因為月頭啱啱交左電費... 今個月未必夠錢交分期數... 所以可能要等一排先睇下俾到幾多佢...

你的新生活費應該好過原本的吧... 先恭喜你先...
333# queenielamok

生活費係加左因為我多左大陸既開支,同樣還既錢都多左3倍(係佢地最初要求既數),不過合理我就ok喇
差不多一年了,大家認為外判有無改變呢.............?
差不多一年了,大家認為外判有無改變呢.............?
小林林 發表於 2011-9-26 19:51

我覺得越來越辣
小林林 發表於 2011-9-26 19:51

我都係咁啦... 幾難過都好... 一年時間... 乜都已經適應哂lu... 人始終都要向前望... 守行為守多唔洗2年半... 我就可以同佢永別... 話之佢死...