破產聯盟

查看: 21786|回復: 32

申請信用咭

各位好,有問題想請教一下大家,謝謝
我係2007年6月已經解除破產,2010才去取破產解除說明書
宜家想試下申請一張信用咭做下autopay同旁身(一張就夠了@@")
1. 我曾用搜索功能,有人話解除破產後,要去環聯update record,但有人話環聯自己會update?有人話最好唔好主動走去update?究竟我需唔需要去update呢?
2. 如果我去環聯查閱自己既信貸報告,係唔係都會降級?

解決左以上問題之後,我會試下去未曾欠數既銀行申請
如果唔得,再去axon試下,到時再同大家分享經過,thanks
1....唔需要去update.
2... 查閱自己既信貸報告,唔會降級.
我同你都一樣係 07 年解涷,不過其後我都試過申請好多家銀行, AEON 都試過兩次,最後無功而回.......
我同你都一樣係 07 年解涷,只係申請過 AEON,並且成功!
我同你都一樣係 07 年解涷,只係申請過 AEON,並且成功!
fai 發表於 2011-8-9 18:15

係幾時o既事? 我最後果次係6、7個月前 o既事!
係09年申請, 都用到現在!
去左tu check自己既record,仲未洗底,評級係 i
問過解破之後5年tu先會洗底
如果我宜家申請信用咭,就會keep兩年3個月
宜家都唔知洗左底先申請好
定係搏一搏axxn好

有冇朋友可以比意見呀?thanks
都係等多10個月嗟, 等到洗完底先試下啦!
我09解破!即去兄弟申請visa ok! 得5000,個個月碌,個個月淸用左3個月加到10000,跟住10年仲批左20000貸款分12期!
我2001.申破 , 4年後期滿 , 已取解除令 .
至今從無申請信用卡 ,
我過去只攞綜緩金 , 已超過10年(現每月單身攞$3700) ,
我知很難申請到信用卡 .
但在香港有無可能申請到信用卡 ?
多謝各位解答 .
superman88 发表于 17-12-2011 10:21
至今從無申請信用卡 ,
我過去只攞綜緩金 , 已超過10年(現每月單身 ...

當然有可能申請到.

要向無曾欠債銀行申請外;
仍要視乎你現工作穩定及收入高低等等.
superman88 发表于 17-12-2011 10:21
至今從無申請信用卡 ,
我過去只攞綜緩金 , 已超過10年(現每月單身 ...

你試在一D財務公司開的銀行申請信用卡,如兄弟,大象,e安等,多數會批
canshek 发表于 18-12-2011 00:41
你試在一D財務公司開的銀行申請信用卡,如兄弟,大象,e安等,多數會批 ...

兄弟同渣兜同主;
有渣兜欠債唔會批.   
301 发表于 19-12-2011 19:04
兄弟同渣兜同主;
有渣兜欠債唔會批.

吓!你唔講我都唔知,多謝你話比我知,因我都欠渣兜過十皮.
我 08 年解涷,我都試過申請AEON 都試過兩次,恒生(消費卡)冇CREDIT嗰隻一次,就連附屬卡都試過,都唔批!! 灰灰灰!
hello1122 发表于 6-2-2012 08:43
我 08 年解涷,我都試過申請AEON 都試過兩次,恒生(消費卡)冇CREDIT嗰隻一次,就連附屬卡都試過,都唔批!! 灰 ...

可試下d 無過節既細銀行咯.

AEXN自己申請唔"騷"你,
反而佢會寄信俾舊客"溜"番你,好地地 !

301 发表于 7-2-2012 13:09

去旅行又冇卡!到酒店俾按金時吓吓CASH先至煩!
有乜計?
301 发表于 7-2-2012 13:09

我由五千加到而家三萬呢!
301 发表于 19-12-2011 19:04
兄弟同渣兜同主;
有渣兜欠債唔會批.

I dont think so, I have owe charxxx, but still could sucess apply for brother visa card.
Tonylau 发表于 2-3-2012 23:44
I dont think so, I have owe charxxx, but still could sucess apply for brother visa card.

But some may bank handling a good special, your example may be more particularly