破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我岩岩攪左破產, 好後悔冇直接搵律師

請問 Axon 用咩方法追你架 ?
2011年10月 發表於 2011-10-10 14:53

來來去去咪果幾招,上門咪專登拍錯門,大大聲嗌借錢唔使還呀,奪命追魂call,聽電話如係你家人咪炒媽拆蟹,我試過聽電話啲衰人播啲大酒店音樂(做白事的啲架佬奏啲音樂)乜乜衰嘢都做齊
我仲有個問題 , 我有幾個a/c , 會計c叫我 cut淨一個
由於時間上的關係咁我 cut淨左 2個 , 呢 2個 a/c 佢
話同我 keep 一個 for日後出糧使用, 咁另一個呢 ?
另一個係咪會自動被cut而不需親身去銀行取消呢 ? ...
2011年10月 發表於 2011-10-10 14:59

一般嚟講你辦理申破隔無耐你啲銀行戶口會被凍結,温馨提示:如銀行戶口有錢,拿拿臨攞出嚟,一被凍結一分錢都無架
我仲有個問題 , 我有幾個a/c , 會計c叫我 cut淨一個
由於時間上的關係咁我 cut淨左 2個 , 呢 2個 a/c 佢
話同我 keep 一個 for日後出糧使用, 咁另一個呢 ?
另一個係咪會自動被cut而不需親身去銀行取消呢 ? ...
2011年10月 發表於 2011-10-10 14:59

你一入左紙 ,所有銀行都會自動cut你的戶口
我果次同啲收數佬有啲推撞,啲鄰居報警啫,後尾都無事,只係一肚火啫
wahtung 發表於 2011-10-10 15:00

你好勇呀夠彊行出泥同收數佬傾, 比著我會咋咋帝扮冇人係屋企 5開門
一般嚟講你辦理申破隔無耐你啲銀行戶口會被凍結,温馨提示:如銀行戶口有錢,拿拿臨攞出嚟,一被凍結一分錢都無架
wahtung 發表於 2011-10-10 15:07

其實冇咩錢, 不過我 5知洗 5 洗我去多銀行一次取消a/c
因為睇左資料, 一人keep一個a/c, 咁我多左一個 5知點處理呀
個會計c只係話 : 由佢啦是但啦咁.
來來去去咪果幾招,上門咪專登拍錯門,大大聲嗌借錢唔使還呀,奪命追魂call,聽電話如係你家人咪炒媽拆蟹,我試過聽電話啲衰人播啲大酒店音樂(做白事的啲架佬奏啲音樂)乜乜衰嘢都做齊 ...
wahtung 發表於 2011-10-10 15:05

記得有位師兄講過 >  >

立即攞個電話對住佢
其實冇咩錢, 不過我 5知洗 5 洗我去多銀行一次取消a/c
因為睇左資料, 一人keep一個a/c, 咁我多左一個 5知點處理呀
個會計c只係話 : 由佢啦是但啦咁. ...
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:14

基本上你唔使去銀行取消戶口,因會被凍結的,一被凍結戶口係用唔到的,到你頒令後只可開一個銀行戶口作出糧之用
你好勇呀夠彊行出泥同收數佬傾, 比著我會咋咋帝扮冇人係屋企 5開門
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:12

收數佬咪又係人一個,有乜好驚啫,我只怕係屋企啲老人家被佢哋嚇之嘛,你話咋咋帝扮無人係度,咁佢咪轉頭再嚟過
記得有位師兄講過 >  >

立即攞個電話對住佢
man152 發表於 2011-10-10 15:16

我心中有鬼仲邊會識拎定個電話出泥丫, 我怕比人拍翻轉頭就真
收數佬咪又係人一個,有乜好驚啫,我只怕係屋企啲老人家被佢哋嚇之嘛,你話咋咋帝扮無人係度,咁佢咪轉頭再嚟過
wahtung 發表於 2011-10-10 15:19

咁如果真係企出泥同收數佬有咩好傾咩喎  5通同佢講叫佢 5好收我數byebye佢咩
咁可唔可以話 林d 9 快來做探訪, 來緊仲有記者同遊行人士踩上來  等佢知難而退

我心中有鬼仲邊會識拎定個電話出泥丫, 我怕比人拍翻轉頭就真
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:20
咁可唔可以話 林d 9 快來做探訪, 來緊仲有記者同遊行人士踩上來  等佢知難而退

smallcat 發表於 2011-10-10 15:25

依家上網吹下水就up得就up啫 到時見到追數佬真係門都5夠膽出.
我都知, 不過, 擔心都無用  老破壓力最大係兩個   1. 怕家人知   2. 怕收數佬或電話滋擾
過左呢兩樣, 基本上已經去到  無慾無求境界,  加多個法號係身都得!   

依家上網吹下水就up得就up啫 到時見到追數佬真係門都5夠膽出.
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:29
咁如果真係企出泥同收數佬有咩好傾咩喎  5通同佢講叫佢 5好收我數byebye佢咩
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:23

十月兄你都唔使咁担心,你已申破期間,無錯,佢哋有權追數,但你己申請破產,心知肚明呢條數都九成九壞帳嚟,佢追數都唔會點樣出位的
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:29

你已申破期間,應該只係電話追數,上門機會應該甚少的:)
2011年10月 發表於 2011-10-10 15:23

咁緊係無嘢傾啦,佢哋當時問我係咪好窮,唔還錢,我話係呀,我好窮,你點知架 ,呢啲嘢小弟試得多啦,定啲嚟,十月兄
你已申破期間,應該只係電話追數,上門機會應該甚少的:)
wahtung 發表於 2011-10-10 15:34

因為佢連車錢都會蝕埋,
所以 tel 用"飛線"係好實用.
我都知, 不過, 擔心都無用  老破壓力最大係兩個   1. 怕家人知   2. 怕收數佬或電話滋擾
過左呢兩樣, 基本上已經去到  無慾無求境界,  加多個法號係身都得!   

...
smallcat 發表於 2011-10-10 15:31

我同你地 5同, 我有做埋擔保人, 完全 5知佢地會點對我
加上我又改左電話, 令佢地一直聯絡5到我, 只怕佢地好奇走上門爆我
中獲呀.
十月兄你都唔使咁担心,你已申破期間,無錯,佢哋有權追數,但你己申請破產,心知肚明呢條數都九成九壞帳嚟,佢追數都唔會點樣出位的
wahtung 發表於 2011-10-10 15:32

系囉 ! 明知我攪破產, 仲要等咩申破no.至 5追
咁緊係無嘢傾啦,佢哋當時問我係咪好窮,唔還錢,我話係呀,我好窮,你點知架 ,呢啲嘢小弟試得多啦,定啲嚟,十月兄
wahtung 發表於 2011-10-10 15:36

c兄, 多謝你地呀, 我不停咁問你地又不停咁答, 多謝呀 !