破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: dopod123
打印 上一主題 下一主題

魚樂

wahtung 发表于 14-12-2011 00:02
$ Z+ {' {2 L5 o8 j金魚好餵食,無論你任何時間比佢哋食,佢永遠都趙食:之後就係咁.....你明架啦 ...

, w! O: O; O% f3 t3 x之後食死呭
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:00 6 J% C% r3 ~  O; U" K/ b
魚......I LIKE,全部都咁靚.
; N  ^1 E7 _: l4 p1 ~
你有養魚?
dopod123 发表于 14-12-2011 00:07
7 k. b; ^$ S. i6 x5 K  }0 m) f9 n你有養魚?
2 j- x$ ^4 C& J+ F
以前養過金魚,不過現在無啦~
% c! f: Y5 q5 g; A1 \- w% n. ^+ ?# n我又仔又女要養無錢養魚.
& z7 h( k7 |: O5 Z5 N, w你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少,  ]! t9 Y( j% X; g0 f. j9 e
照顧魚都費心神,我鍾意睇多D.
bb_q_888 发表于 14-12-2011 00:33 9 v, p3 V5 i9 \
以前養過金魚,不過現在無啦~6 ^) q3 K# M/ u, D3 l1 i! q- G
我又仔又女要養無錢養魚.0 M- `' `. O  s
你養熱帶魚皮費都好貴,冬天電費不少,
2 C- x) l4 V. |! ~! Q
係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,# I$ f6 `9 Q0 A, B

: R3 i) ]. Q9 `+ T期它都好平.我斷斷續續養超過十多年最近個呢啲都5-6年.上面黃色條魚養咗5年: b7 P2 X6 k- Y5 C9 a/ t
0 ]0 r2 ^9 d% z$ m
興趣之一,冇辦法" J: J: @' Y( j

9 R7 |7 b0 U- u2 i( `0 K% l
& h" F$ t- M$ }( x
dopod123 发表于 14-12-2011 00:47
) _# K& S7 t3 P: I係電費幾貴平均都夏天多啲成400一個月冬天少好多.因夏天要水冷機.冬天暖管多1百幾十拾,9 i" r# P* V  M" A- N4 D% o
% q: s1 L% q& k0 X8 q
期它都好平.我斷 ...
* _2 m& V& {! C& @
8 B' w7 ~; e. r8 {& Y
我有家人係魚迷,同你一樣.
- p  Y7 y& z" E5 s; N1 [佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪住換水.清潔..
3 j2 Y. ]! k8 f我......真係......覺得佢D魚地好靚,同好命.佢當魚係仔女,有病仲要分開醫.& P+ O& G* o! F+ M# F$ G# B2 ]
你會唔會係咁?
bb_q_888 发表于 14-12-2011 01:02 6 [1 m5 t( r4 x3 n% {# e
我有家人係魚迷,同你一樣.# P# m! [5 G: \* c  h" ?
佢養三箱魚,以前佢同我講,魚糧.炭晶一個月要500,仲要輪全換水.清潔..
# K$ F: I* M* w- }1 o* c我...... ...

6 B7 S: h. y/ Y, C+ u有病係要分開醫.不過我重來都冇做,因為跟本捉唔到佢; v8 h1 J. Y4 t0 w* X

; i+ f# x- U* M0 Y2 ^" d6 z我成3個先換一次水,同只有魚糧一包$20食成個月.珊瑚糧$200用2個月大清潔一年一次.
3 n# ?; N! Q6 F& t1 e7 ^" z$ n
3 h# }) [- _. u
  n8 ]. C" ^0 C0 F
* l: _6 n* Y2 }睇下魚而又唔洗煩,其實都唔錯.
4 [4 s6 Z$ |1 m/ [你唔係要訓咩?仲係度?" r5 W: S! I, Y6 E) {  r
的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:33 6 O9 L3 G8 X7 ?
的魚~真係好靚~的仔女話~你唔識養,欣賞下好喇~無謂殺生啦!
' W7 B1 {0 P2 B6 z
又唔會去到殺生禁嚴重...
( d6 }: o, J. s2 y
. t, H7 u8 X" ~不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.  N7 g7 ]( ~" T

" O! J" H/ a# c. x我有個朋友開頭一缸,幾個月後有3缸.仲要玩繁殖0 i1 H% l) M4 ~7 k$ x

5 \; ~: N: p, |
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42 8 A' M6 B0 G1 J' m0 V" m9 k
0 @- m0 {8 O5 o% J4 v+ `, |
$ A! o% S9 N% L5 h( O. B$ c- D- m不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.

' `) k# v  q1 j( W: s$ B; w嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
dopod123 发表于 14-12-2011 15:42 ( k. ^% p% y2 z# T" [% v
8 g% S: |- ]5 ], v, V# Z- N( e- @6 }. O9 v0 r. W) z
不過未開始要三思.一開始就可能唔會停.

9 {2 a% M2 s% n2 _9 t4 k2 I嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!
lok196305 发表于 14-12-2011 15:48 $ U7 M2 n% H! Q. _0 |! _- n; n8 ?  N
嘩~我邊有咁得閑呀~都係欣賞下好喇!

' j- `3 a. d- o去欣賞都係好事
dopod123 发表于 14-12-2011 15:56
& k3 l' @2 y& T* B去欣賞都係好事

! Y' [' N* m$ e  |( p1 V1 @哈..哈..我係不想負咁大責任呀~
我鐘意小丑魚
嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!
canshek 发表于 16-12-2011 04:36 * X3 }& |( N# U& e  q
嘩!123大哥,你啲魚好靚呀!
. c; Q/ |1 e5 F$ n( ]! b6 w9 B
有興趣入來交流吓