破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

養珊瑚

! b$ M, ^$ A! t/ x, E/ u# P
4 g5 |) @& K" {. I8 A" O$ F# Z; `1 ?) s, k

& ]8 j0 j5 a2 |  E7 O- \+ _9 b9 s. }

. G6 V: n) l+ b$ B
" ]0 U8 u, M+ _& c1 h珊瑚品種都唔少,有興趣就入來分亨吓,交流心吓
( o+ @6 P- n9 h, T5 R1 |$ E8 a . m5 y( s5 F  i8 J
歡迎欣賞比吓意見
! |2 h5 ~; o9 Z7 m$ e
係咪真~咁似海底世界....好靚呀!!
lok196305 发表于 15-12-2011 14:23
( S! B5 x7 e. H( n, e# b係咪真~咁似海底世界....好靚呀!!

Z) o6 j) r1 t- _. K) n全部都係真,生架唔係死
dopod123 发表于 15-12-2011 14:35
6 V1 `" P$ D, |$ ^6 B+ _) U全部都係真,生架唔係死

0 [7 Y9 m$ P/ b- Z6 c. L你真係好叻~養到咁靚~睇下都賞心樂事~正呀
lok196305 发表于 15-12-2011 14:55
. t6 V. D" l" t, ~4 V  P  H: D" b你真係好叻~養到咁靚~睇下都賞心樂事~正呀

# B! X' q- X& V4 d) L7 R多謝,其實張相影得好
養珊瑚要咩設備?是否同時要養魚或蝦?
bb_q_888 发表于 16-12-2011 19:08
6 f: G6 M( t5 S養珊瑚要咩設備?是否同時要養魚或蝦?
; s% b  Z: o% G' O& L7 G- S
基本一樣.分別不大.當然只係魚可以少啲
我以為加養魚係為左生態平均,令珊瑚更靚,乜原來無關.
bb_q_888 发表于 17-12-2011 20:43
! e' Y9 n' C. [. I- H! Y0 ?, L我以為加養魚係為左生態平均,令珊瑚更靚,乜原來無關.

; _# K( {0 X& u0 }: M/ M平平衡好重要架,只是如果有珊瑚就有啲魚唔可以養
o蝦!魚缸呢?& Q4 A; v# B1 v% I# t3 R+ r
好靚呀!