破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

養珊瑚

" |/ `# h: E3 }& D

% d. D2 `# Q/ g# v5 p& O" q
5 s6 \" W- X. C! u% d
; a! a( ]" `9 `* Y
$ G3 O/ c* o. O, m' k3 P; A
+ R; w/ Y; f  _: g1 f% g! ?8 d6 v1 \
珊瑚品種都唔少,有興趣就入來分亨吓,交流心吓
8 y$ W+ I% Z7 r! j( n7 F
/ E$ [* A. ?- Y- Y歡迎欣賞比吓意見; h: D5 e: Z0 C4 t: O
係咪真~咁似海底世界....好靚呀!!
lok196305 发表于 15-12-2011 14:23
, J# `% [5 L5 Y6 Y! w係咪真~咁似海底世界....好靚呀!!

* `5 [0 s2 v3 d4 [" M全部都係真,生架唔係死
dopod123 发表于 15-12-2011 14:35
  \' n" w8 a: o" ~* h: X# p2 o全部都係真,生架唔係死

% O, X* \2 r( J4 m0 n1 N7 ?) L, Y5 P你真係好叻~養到咁靚~睇下都賞心樂事~正呀
lok196305 发表于 15-12-2011 14:55
+ |, c' V. V3 d5 K1 ~! E5 G你真係好叻~養到咁靚~睇下都賞心樂事~正呀

% Z7 F/ ^( D' e1 [) K多謝,其實張相影得好
養珊瑚要咩設備?是否同時要養魚或蝦?
bb_q_888 发表于 16-12-2011 19:08
9 i8 X5 ^( e- ?6 O養珊瑚要咩設備?是否同時要養魚或蝦?
* t6 [" n( a- m; {7 m  U
基本一樣.分別不大.當然只係魚可以少啲
我以為加養魚係為左生態平均,令珊瑚更靚,乜原來無關.
bb_q_888 发表于 17-12-2011 20:43 $ |8 a$ A! P7 l/ s
我以為加養魚係為左生態平均,令珊瑚更靚,乜原來無關.
: ~2 L, P7 L* N/ b# o% V$ M. q
平平衡好重要架,只是如果有珊瑚就有啲魚唔可以養
o蝦!魚缸呢?% E, S; q8 b5 P/ ]* a" h9 H% G
好靚呀!