破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

飲醉咗,卡拉屋企大檸樂

有 晚 ,  流 嘢 村 去 食 火 鍋 個 陣 飲 醉 咗  , 散 Band 之 後 又 唔 肯 返 屋 企 , 硬 要 拉 同 事 華 東 、 美 斯 同 卡 斯 辛奴 去 卡 拉 OK 夜 總 會 HAPPY  , 重 話 邊 個 唔 去 就 唔 妥 邊 個 。 三 位 同 事 無 佢 辦 法 , 唯 有 扶 佢 上 的 士 , 直 駛 去 佢 屋 企 , 然 後 就 呃 佢 話 去 卡 拉 OK 。

返 到 佢 屋 企 之 後 , 流  嘢 村 老 婆 Joanna 一 開 門 , 佢 就 即 時 撲 埋 去 攬 住 Joanna , 仲 笑 騎 騎 咁 同 其 他 同 事 講 : 「 呢 個 姐 姐 仔 幾 索 喎 ! 有 啲似 我 老 婆 添 ! 」

Joanna 即 時 臉 色 一 沉 , 不 過 由 於 有 其 他 人 先 無 發 作 , 當 無 事 咁 返 入 房  。

流 嘢 村 招 呼 華 東 佢 地 客 廳 坐 , 仲 叫 佢 地 點 歌 , 然 後 就 話 去 廁 所 , 入  去 唔 夠 一 分 鐘 , 佢 屋 企 電 話 就 響 起  , Joanna 出 黎 聽 電 話 , 點 知 唔 夠 廿 秒 就 「 啪 」 一 聲 將 成 個 電 話 打 爛 咗  , 跟 住 流 嘢 村 就 響 廁 所 出 嚟, 仲 興 高 采 烈 咁 話 :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
「 兄 弟 , 今 晚 玩 盡 佢 , 我 已 經 打 左 電 話 返 屋 企 , 同 我 老 婆 講 我 今 晚 OT 唔 返 屋 企 啦  ! 」

.
.

我飲大左都會覺得 阿 E 好索   
20202003 发表于 10-1-2012 22:00

低調啲
20202003 发表于 10-1-2012 22:00

我無飲大都…………
wahtung 发表于 10-1-2012 22:07
低調啲

話到明飲大左 ~~ 下惠 E 都好索