破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: smallcat

債權人會議後(給了誰個外判?)

smallcat 发表于 18-1-2012 22:40
華兄, 無野的, 你知我都好玩得, 呢D野少事啦, 以前被女玩都係咁啦, 呢D野濕濕碎 ...

邊啲女人咁沙胆呀,連貓哥都咁玩過去啲事忘記去啦,你現在有更重要事情去面對
wahtung 发表于 18-1-2012 22:44
邊啲女人咁沙胆呀,連貓哥都咁玩過去啲事忘記去啦,你現在有更重要事情去面對 ...

忘記左好耐  咁當然係靚女喇      希望快D過4年
smallcat 发表于 18-1-2012 22:49
忘記左好耐  咁當然係靚女喇      希望快D過4年

哦,係男人都落唔少靚女手上啦,我都乃唔少嘢係開頭傾生活費難過啲啫,交完第一年年報就無乜嘢架,你咪當下屆歐國盃為目標囉,啱啱解破
wahtung 发表于 18-1-2012 22:58
哦,係男人都落唔少靚女手上啦,我都乃唔少嘢係開頭傾生活費難過啲啫,交完第一年年報就無乜嘢架,你咪當下 ...

最難過應該爭取生活費, 依家咁多師兄都好似被壓得好低, 傾左就每月還錢, 都無乜野好擔心, 4年真係幾長時間
少少離題, "娶妻求淑女"(中國人自古就好聰明), 又美又淑既真係幾難在香港搵到 又美又毒既就多的是
smallcat 发表于 18-1-2012 23:09
最難過應該爭取生活費, 依家咁多師兄都好似被壓得好低, 傾左就每月還錢, 都無乜野好擔心, 4年真係幾長時 ...

係呀,家陣啲外判見你揾到咁上下實砌得好盡,担心嚟都無用,主動權係佢哋手上,快過難過都係睇你自己點適應,另女人順其自然,不可强求
macauranger 发表于 19-1-2012 11:14
話時話黃加藍真不愧新一代破產受托人之中嘅殺手!

師兄點解咁講 ?  
macauranger 发表于 19-1-2012 13:39
其陰濕之處係兩瓣都掂,既幫人搞破產,又做受托人,正式兩頭蛇!至於有乜conflict,大家都心裡有數........ ...

咁即是如某人揾佢搞破產,日後有機會佢做某人受托人,如咁咪好大鑊,佢之前都知某人的底子
macauranger 发表于 19-1-2012 14:27
你話呢?

咁全是盡在佢把握中
資料很詳細,謝謝分享.
我既情況完全跟你講既一樣. 又中晒lion同大兜既箭.  
資料很詳細,謝謝分享.
我既情況完全跟你講既一樣. 又中晒lion同大兜既箭.  
ganbade 发表于 19-1-2012 20:22
資料很詳細,謝謝分享.
我既情況完全跟你講既一樣. 又中晒lion同大兜既箭.   ...

咁想請問下, 生活費係唔係壓得好低?
ganbade 发表于 19-1-2012 20:22
資料很詳細,謝謝分享.
我既情況完全跟你講既一樣. 又中晒lion同大兜既箭.   ...

所以大部份人都要批出去,佢地有咁多相關公司,欠是但一間都有機會中.
smallcat 发表于 19-1-2012 22:46
咁想請問下, 生活費係唔係壓得好低?

我覺得佢地批生活費係睇你收入. 如收入不高, 每一項佢都壓得好盡, 總之要渣到你要還錢, 乜都唔得, 個個數都話已經最多.
以我為例, 我只可以講勉強可以接受. 又唔會真係好死怖. 總之夠錢你食飯, 食唔飽, 餓唔死咁囉.
祝你好運.

bb_q_888 发表于 20-1-2012 18:50
所以大部份人都要批出去,佢地有咁多相關公司,欠是但一間都有機會中.

睇完貓兄資料. 只要係lion or 大兜, 佢地一定指定刹手, 因為實有還款. (除非收入剛夠生活除外)
小cat , 我地努力等呢 4 年, 當發左場夢會開心 d.
2011年10月 发表于 22-1-2012 22:12
小cat , 我地努力等呢 4 年, 當發左場夢會開心 d.

yes yes!
我無欠lion or 大兜... 我記得之前同外判傾到好唔順利... 之後搵主任傾... 佢都話幫我唔到... 但就話左俾我知... 係因為中銀 + 星剪 話要俾殺手... 所以我判左俾殺手...
queenielamok 发表于 26-1-2012 19:06
我無欠lion or 大兜... 我記得之前同外判傾到好唔順利... 之後搵主任傾... 佢都話幫我唔到... 但就話左俾我 ...

主任在債權人會議已經話 以後既事唔關佢地事