破產聯盟

查看: 3956|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

今次無得派錢心情都有d矛盾

smallcat 发表于 2-2-2012 21:08
其實老破已經付出代價, 派錢其實要公平, 無理由分化, 香港正苦就係無英國人既管理能力, 只係識執行, 要當 ...

之前試過入老強架,不過當時冇上年嘈得勁.同主因係個政府真係一年廢過一年,年年都計錯數.

啲官跟本就係水鬼升成皇,全都冇貨賣只係職用下體說話,佢地唔係冇腦,只不過念計合法過入自己袋.

bb_q_888 发表于 2-2-2012 20:49
如果財政C跟進得好,講明我地可以用呢$6000,咁我地6000一定樣可以有法律保障.
我地呢D跟外判生活費已經唔多, ...

新特首邊個都分別唔會大.只係死快啲定死慢啲.香港番生我就唔會有幻想

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
你問我 現在我支持再派錢幾多都好

我地可能唔係個個有得落袋.但大環境事實係最公平又最多有需要的人受惠

wahtung 发表于 3-2-2012 11:05
我都同意師兄睇法,啲醫療,教育及房屋及人口老化都無長遠計劃,到不如派錢囉,就算我哋唔係每個人都可以受益 ...

跟本冇長期方案,醫療!比錢重建2間醫院都係慢速進行,而且跟本冇整體規畫配合。只有硬件冇軟件。

重要係啲人嘈先肯做。
bb_q_888 发表于 3-2-2012 19:05
重建......間醫院要起幾年,比住房更耐.
現在拆樓又要時間,又無計劃期間病人去向.
到時得個亂. ...

冇計劃冇遠見嘅高官們,只會唔做一定錯,做就必定會出錯.

所以香港人就算比人話係狗,王八蛋,d&dog事件.高官係唔會出聲因為佢地知道自己真係這2類都不如.
bb_q_888 发表于 4-2-2012 19:47
我同意你講法,政府高層多數開頭但無收尾,跟住又換屆.
之前(董事長時代)因為財政停請公務員,改用外判..... ...

政府財政收入多....我啲負債跟著多

政府收支見平衡....我個户口都平衡

政府庫房有赤字....我個車房有平治

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x