破產聯盟

查看: 6107|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

捕魚。落網

6 E; b3 T+ n6 m# o( q) o; Q

/ b# D' F2 n* A" K% q
% {, b2 U9 i3 ?1 f

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:24
8 Z( O7 f1 _7 s- b鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ? 8 Z3 o5 E( _' ^, L+ u
我係街市見大大條得 10幾蚊
, j- X* I$ Q5 l( [2 r不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食 ...

8 @1 a$ U  j, Z* N% P9 Z買件鯇魚都20蚊啦,下次唔好買啦,中咗毒都唔知咩事
2011年10月 发表于 23-2-2012 21:25
0 e0 N! `" g5 @2 V4 Y1 kC兄平時去開釣魚 ?
* L: y, S. t# b! W6 ]
幾年冇去過,而家養魚
dopod123 发表于 23-2-2012 15:39 2 K2 |3 ?1 V) M* d3 t
窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係
' a6 F2 R( i/ ~3 t( f0 D) I
C兄平時去開釣魚 ?
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33 . }9 y: O5 v7 B& }
嗰條(河)啲魚有你都唔好食

6 F, y5 K: H" v; a鰂魚同福綠壽其實是否同一魚 ? 7 K6 [5 R( ^& ~. X2 X) s6 }- K' n
我係街市見大大條得 10幾蚊* Q/ t- C; Q6 R! X% k: y# O
不過我 5 會再買, 以前買過一次超難食
dopod123 发表于 20-2-2012 21:50 4 _7 p+ x9 B" t0 ?
近大圍?
8 u5 O/ o3 ~8 Z; Z
文禮閣附近啦
bb_q_888 发表于 23-2-2012 08:20 $ [: d9 l: X! v4 e
我當然唔敢食,不過報紙都登過.
5 F; a5 g  J, B1 ?2 z總有人收,食果個都未必知....條魚點來.
+ J# e/ a. C7 I
窮我自己去釣得啦.   攞出去賣就真係

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
dopod123 发表于 22-2-2012 22:48
/ l* i5 E" r' o- n  W我聽過話有人攞去賣.但係真架
% M8 u: l; B4 U) C, |- Z
我當然唔敢食,不過報紙都登過.
3 j5 Z$ ~7 k! n總有人收,食果個都未必知....條魚點來.
, i8 E: S* D8 k1 V
/ Z& `5 `, P1 I3 G0 j5 D或者窮起上來,無得食.....呢D都夠膽食.
man152 发表于 22-2-2012 20:51
% D; ^5 E! R, G4 N街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條

3 g( o* f5 S# l% Y2 b6 E9 j我聽過話有人攞去賣.但係真架
dopod123 发表于 22-2-2012 14:33
; _: d8 g1 ?& ^% l嗰條(河)啲魚有你都唔好食
1 G  g0 g  l$ v
街市成日都有呢種魚 ,廿蚊條
bb_q_888 发表于 22-2-2012 08:41 7 H: c  G7 v& M8 Q
個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.

: B% F! N0 ?3 ]2 r. n3 E. f+ ?. r嗰條(河)啲魚有你都唔好食
dopod123 发表于 20-2-2012 21:49
, K) T% ^* B8 j城門河好多人釣魚,但未見過用網
3 i6 |# v" e: q2 f( h) B* g! o$ Y
個網咁密,好易魚仔都殺哂,遲早魚都無埋.
近大圍?
温sir 发表于 20-2-2012 09:48
$ L" [. F7 W  r城門河捕魚!?差人唔拉咩!?
* d9 \  U! h: F8 A
城門河好多人釣魚,但未見過用網
幾好睇
2011年10月 发表于 20-2-2012 14:38 2 P6 G* |: t; ]2 V( Q7 P1 f+ V$ a4 f7 G' r
丫o也 ! 你同溫sir罷明笑我啫 , 2位呀叔快極都要時間
5 X( c: T: j9 l! G0 Z4 t我係形容佢手腳快有 9秒9身手, 初時見佢 2位好 ...
8 Y) ]9 ~" r& X$ s
咁你真係攝影高手嚟嘛,我無笑你架
wahtung 发表于 20-2-2012 11:07
$ z5 m& p6 Z5 j& I# }$ H* }嘩十月係一個拍攝高手嚟喎,咁短時間都比你捉到
+ u/ y$ Q/ n& d3 l+ E9 i
丫o也 ! 你同溫sir罷明笑我啫 , 2位呀叔快極都要時間
. h5 G9 l# p( g' \我係形容佢手腳快有 9秒9身手, 初時見佢 2位好緊張行來行去
, X4 _0 d# ]( ~- C9 ^  v先走埋去睇野, 原來真係有野睇咁梗係快速影啦
2011年10月 发表于 20-2-2012 10:11 , U( s( i" ~: @3 L* @! \( d
有 2個呀叔一頭一尾包抄, 簡直 9 秒 9 動作, 捕完吹左 2句水即閃左啦
' E# y+ s) M/ b0 J, `
嘩十月係一個拍攝高手嚟喎,咁短時間都比你捉到
2011年10月 发表于 20-2-2012 10:11 % G3 W. W! A3 i0 ~" x$ J) _
有 2個呀叔一頭一尾包抄, 簡直 9 秒 9 動作, 捕完吹左 2句水即閃左啦

( L8 Y+ v/ |$ Q: D! O8 p( ]) `咁你都好利害喎!!9 秒 9內你可以影到十幾張相!
温sir 发表于 20-2-2012 09:48 4 ^& @3 u9 Z, G# ?& `; s6 Q
城門河捕魚!?差人唔拉咩!?

+ h; u. _+ }  t. C2 v* ?1 Q: z$ m有 2個呀叔一頭一尾包抄, 簡直 9 秒 9 動作, 捕完吹左 2句水即閃左啦