破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

天氣先生華東報告天氣

wahtung 发表于 23-7-2012 20:38
咁少?應該凡老破人士即去做局長助理,即時解破

好似買居屋都係5千個喇, 都係隨便抽些人, 睇你好唔好彩
wahtung 发表于 23-7-2012 20:39
點會呀,一雞死,一雞鳴啫

打風打咁耐..D有錢人唔見好多錢
smallcat 发表于 23-7-2012 20:39
好似買居屋都係5千個喇, 都係隨便抽些人, 睇你好唔好彩

咁一定支持浸鷹,萬歲萬萬歲

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wexchau 发表于 23-7-2012 20:40
打風打咁耐..D有錢人唔見好多錢

唔見咗咪啲老細咪老笠啲窮人囉
wahtung 发表于 23-7-2012 20:42
唔見咗咪啲老細咪老笠啲窮人囉

所以受害咪又係平民
wexchau 发表于 23-7-2012 20:43
所以受害咪又係平民

係咁樣,地產霸權
嘟。。嘟。。嘟。。

香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告
八 號 東 北 烈 風 或 暴 風 信 號 , 現 正 生 效 。 表 示 本 港 吹 東 北 風 , 平 均 風 速 每 小 時 超 過 62 公 里 。 在 下 午 10 時 , 颱 風 韋 森 特 集 結 在 香 港 以 南 約 130 公 里 , 即 在 北 緯 21.1 度 , 東 經 114.0 度 附 近 , 預 料 向 西 北 或 西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 20 公 里 , 大 致 移 向 珠 江 口 以 西 一 帶 。 在 過 去 數 小 時 , 韋 森 特 稍 為 增 強 , 並 採 取 較 偏 西 北 方 向 移 動 , 更 接 近 香 港 , 預 料 韋 森 特 會 於 香 港 西 南 100 公 里 左 右 掠 過 , 大 致 移 向 珠 江 口 以 西 一 帶 。 若 香 港 風 力 進 一 步 增 強 , 天 文 台 可 能 有 需 要 改 發 更 高 熱 帶 氣 旋 警 告 信 號 。 市 民 應 提 高 警 惕 , 留 意 天 文 台 最 新 熱 帶 氣 旋 消 息 。 在 過 去 一 小 時 , 昂 坪 、 橫 瀾 島 及 大 老 山 分 別 錄 得 的 最 高 持 續 風 速 為 每 小 時 125、112 及 106 公 里 , 最 高 陣 風 分 別 為 每 小 時 160、132 及 149 公 里 。

本帖子中包含更多資源

x
wahtung 发表于 23-7-2012 21:58
嘟。。嘟。。嘟。。

香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告

好大風, 會唔會10號波?
smallcat 发表于 23-7-2012 22:53
好大風, 會唔會10號波?

話之佢幾號波,最好聽日有半日可以比我瞓
香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告 九 號 烈 風 或 暴 風 增 強 信 號 , 現 正 生 效 。 預 料 當 韋 森 特 接 近 香 港 時 , 本 港 風 力 顯 著 增 強 。 在 午 夜 12 時 , 強 颱 風 韋 森 特 集 結 在 香 港 之 西 南 偏 南 約 110 公 里 , 即 在 北 緯 21.4 度 , 東 經 113.7 度 附 近 , 預 料 初 時 向 西 北 移 動 , 時 速 約 20 公 里 , 大 致 移 向 珠 江 口 以 西 一 帶 , 稍 後 向 西 北 偏 西 移 動 。 過 去 數 小 時 , 韋 森 特 急 劇 增 強 為 強 颱 風 , 並 更 接 近 香 港 。 本 港 部 分 地 區 已 受 到 暴 風 影 響 。 按 照 最 新 預 測 路 徑 , 韋 森 特 會 於 香 港 西 南 100 公 里 內 掠 過 , 大 致 移 向 珠 江 口 以 西 一 帶 。 預 料 本 港 風 向 會 轉 為 東 至 東 南 風 , 先 前 受 屏 蔽 的 地 方 會 轉 為 當 風 , 市 民 應 提 高 警 惕 , 切 勿 外 出 。 在 過 去 一 小 時 , 昂 坪 、 大 老 山 及 長 洲 泳 灘 分 別 錄 得 的 最 高 持 續 風 速 為 每 小 時 156、125 及 114 公 里 。 預 料  魚 涌 的 海 水 高 度 會 在 午 夜 12 時 至 上 午 3 時 期 間 上 漲 至 海 圖 基 準 面 以 上 約 3.0 米 , 海 水 上 漲 可 能 會 引 致 低 窪 地 區 出 現 水 浸 。

大家明天要注意天文台的天氣熱帶氣旋報告

本帖子中包含更多資源

x
wahtung 发表于 24-7-2012 00:23
香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告 九 號 烈 風 或 暴 風 增 強 信 號 , 現 正 生 效 。 預  ...

估計會唔會11點前應該會落左
smallcat 发表于 24-7-2012 00:30
估計會唔會11點前應該會落左

真係唔知,啱啱在公仔箱聽到話佢現在較為偏北,所以較為近香港,而且佢已經成為為强颱風
wahtung 发表于 24-7-2012 00:32
真係唔知,啱啱在公仔箱聽到話佢現在較為偏北,所以較為近香港,而且佢已經成為為强颱風 ...

真係大風到好恐怖,好驚爛玻璃
wexchau 发表于 24-7-2012 00:39

係呀, 師兄關好窗, D風 澎澎聲
wahtung 发表于 24-7-2012 00:32
真係唔知,啱啱在公仔箱聽到話佢現在較為偏北,所以較為近香港,而且佢已經成為為强颱風 ...

偏北既話, 就上半朝唔使翻了, 偏西北就遠呢D
smallcat 发表于 24-7-2012 00:43
偏北既話, 就上半朝唔使翻了, 偏西北就遠呢D

應該點都可能返遲啲
smallcat 发表于 24-7-2012 00:42
係呀, 師兄關好窗, D風 澎澎聲

十號風球...變態呀
wexchau 发表于 24-7-2012 00:39

10號强風訊號已掛咗
wahtung 发表于 24-7-2012 00:45
應該點都可能返遲啲