破產聯盟

天氣先生華東報告天氣

canshek 发表于 3-8-2012 22:48
咁都好啲!無咁担心!
祝伯母早日康復!身體健康.

多謝關心,佢隻腳我都無咁担心,只係佢個腦部真係無得搞,再退化都唔知會點樣
wahtung 发表于 3-8-2012 22:50
多謝關心,佢隻腳我都無咁担心,只係佢個腦部真係無得搞,再退化都唔知會點樣 ...

暫時唯有食藥延遲退化先,
放心吧!不好給自己太大壓力.
canshek 发表于 3-8-2012 23:06
暫時唯有食藥延遲退化先,
放心吧!不好給自己太大壓力.
...

收到但都無乜藥比佢食,只係啲鎮定劑,食完都係瞓覺,我自己都會調整自己情緒
wahtung 发表于 4-8-2012 00:21
收到但都無乜藥比佢食,只係啲鎮定劑,食完都係瞓覺,我自己都會調整自己情緒 ...

努力呀!
剛有個朋友打比我,佢有四個仔女,最大都中七,最細升小學,
為生計,之前返夜更某豪宅保安亞頭,係唔會瞓覺倮隻,
仲每小時打比的伙記,叫佢地唔好瞓,
最近因為開學,要使好多錢,佢日頭走左去渣的士,
夜晚返保安,當然唔夠精神,於是當值時睡覺,
被調走,去左馬灣另一豪宅,又衰太累,瞓覺,比住客拍VIEDO,
SENT 埋去釘牌,好黑仔,但我好嬲,個有錢住客使唔使咁絶,
打爛人飯碗,斷人衣食,投折咪算囉,而家連保安都無得做.
唉!
canshek 发表于 4-8-2012 01:10
努力呀!
剛有個朋友打比我,佢有四個仔女,最大都中七,最細升小學,
為生計,之前返夜更某豪宅保安亞頭,係唔 ...

呢個世界係咁冷酷架,有啲商業大廈樓下大堂有冷氣,啲客有時等升降機時投訴大堂太凍,你等升降機有幾耐時間啫,又叫人關細啲冷氣,真係又要挑...啲人專打落水狗
wahtung 发表于 4-8-2012 10:58
呢個世界係咁冷酷架,有啲商業大廈樓下大堂有冷氣,啲客有時等升降機時投訴大堂太凍,你等升降機有幾耐時間 ...

唉!人情冷暖,世態炎涼!
canshek 发表于 4-8-2012 16:41
唉!人情冷暖,世態炎涼!

係,所以好無奈
wahtung 发表于 5-8-2012 17:46
係,所以好無奈

華兄,
收到.
知不知天氣先生,明天天氣如何?
我又要去醫院覆診了.
wahtung 发表于 4-8-2012 10:58
呢個世界係咁冷酷架,有啲商業大廈樓下大堂有冷氣,啲客有時等升降機時投訴大堂太凍,你等升降機有幾耐時間 ...

呢啲情况度度都有喇!慣晒........
wahtung 发表于 5-8-2012 17:46
係,所以好無奈

......呢個天氣先生好似有啲問題渦

唔應該放喺活動版
雲佬 发表于 5-8-2012 20:47

唔應該放喺活動版

係,雲師兄講得好啱,個天氣先生真係有問題,發生太多家事,方向感亂晒
雲佬 发表于 5-8-2012 20:42
呢啲情况度度都有喇!慣晒........

但見到火都嚟埋
canshek 发表于 5-8-2012 20:05
華兄,
收到.
知不知天氣先生,明天天氣如何?

咪又係熱,你要面對唔好氣餒呀

都..都..都..八月六日天氣報告

現時氣温是28度,濕度87%
蘇 拉 殘 餘 相 關 的 雨 帶 昨 日 影 響 華 南 及 其 沿 岸 海 域 , 而 位 於 西 北 太 平 洋 的 熱 帶 風 暴 海 葵 於 昨 晚 增 強 為 強 烈 熱 帶 風 暴 。 本 港 昨 日 大 致 多 雲 及 有 幾 陣 驟 雨 , 九 龍 東 、 沙 頭 角 及 大 嶼 山 錄 得 超 過 10 毫 米 雨 量 。 預 料 海 葵 會 在 今 明 兩 天 橫 過 東 海 , 其 外 圍 的 下 沉 氣 流 會 為 華 南 地 區 帶 來 酷 熱 的 天 氣 。 在 昨 晚 十 一 時 , 強 烈 熱 帶 風 暴 海 葵 集 結 在 沖 繩 島 之 西 北 偏 北 約 180 公 里 , 預 料 向 西 或 西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 18 公 里 , 橫 過 東 海 。 本 港 地 區 ( 八 月 六 日 , 星 期 一 ) 天 氣 預 測 初 時 有 驟 雨 及 幾 陣 狂 風 雷 暴 , 日 間 大 致 天 晴炎 熱 。 氣 溫 介 乎 28 至 32 度 。 吹 輕 微和 緩 偏 南 風 。 展 望 : 星 期 二 大 致 天 晴酷 熱 。 本 週 中 期 有 幾 陣 驟 雨

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
雲佬 发表于 5-8-2012 20:47

唔應該放喺活動版

雲兄:
你放過華兄吧!
由5月份到而家,都有過千九幾人睇,回覆人數直迫"300",
可是算是貼子冠軍,
大家想找天氣,都自動自學去呢個位找"天氣先生"
勁!

華兄好野.
wahtung 发表于 6-8-2012 00:32
係,雲師兄講得好啱,個天氣先生真係有問題,發生太多家事,方向感亂晒

華兄:
那就不要般走佢,
因為我覺得幾好吖,
你想想,由5月到而家,過千人到此一遊,回覆人數,就快300,
唔係講笑,
當唸到天氣,大家就識得在這裏找"天氣先生"
好成功吖.
我覺得是本年度貼子冠軍.
wahtung 发表于 6-8-2012 00:35
咪又係熱,你要面對唔好氣餒呀

都..都..都..八月六日天氣報告

多謝支持,
我有一隻眼唔係咁好,成日打錯字,請多多包涵.
我明天會行去醫院,雖然會好攰,對腳開始有番D力,所以會試吓行去.
請放心,如太累,條街中間,有櫈子比我坐係度休息.
canshek 发表于 6-8-2012 01:46
多謝支持,
我有一隻眼唔係咁好,成日打錯字,請多多包涵.
我明天會行去醫院,雖然會好攰,對腳開始有番D力,所 ...

我都成日夠打錯字啦事後有時係編輯度修正番啫,對腳開始有啲力咪好囉,不過唔好太過勉強發力呀
canshek 发表于 6-8-2012 01:40
華兄:
那就不要般走佢,
因為我覺得幾好吖,

係咪架咪氹天氣先生開心喎多謝各位朋友支持...嘟..嘟..嘟...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wahtung 发表于 6-8-2012 10:55
係咪架咪氹天氣先生開心喎多謝各位朋友支持...嘟..嘟..嘟... ...

實至名歸!
wahtung 发表于 6-8-2012 10:52
我都成日夠打錯字啦事後有時係編輯度修正番啫,對腳開始有啲力咪好囉,不過唔好太過勉強發力呀 ...

係呀!有番啲力,開始學行,左右左右咁.
今日行去醫院,唔係太熱,但去到醫院後開始頭暈,原來血壓低,