破產聯盟

天氣先生華東報告天氣

smallcat 发表于 23-7-2012 19:56
唔深入敵軍, 點了解敵人既軍情, 我相信梁生同高官係咁想

咁呢啲係咪臥底愛角方式
smallcat 发表于 23-7-2012 19:55
其實高官D仔女去做 卧底姐, 哈哈, 用心良苦呀   梁生萬歲萬歲萬萬歲   ...

哦,咁樣,咁點解咁多臥底,連早角啲領導人啲仔女都係
wahtung 发表于 23-7-2012 20:00

無錯, 萬眾一心去打擊敵人先有效
wahtung 发表于 23-7-2012 20:00

去買罐 涼粉食下先
smallcat 发表于 23-7-2012 20:11
無錯, 萬眾一心去打擊敵人先有效

但我驚佢遲早被人揼佢先喎
回到正題, 聽日個風應該朝早落喇掛?
wahtung 发表于 23-7-2012 20:11
但我驚佢遲早被人揼佢先喎

梁生好辛苦架, 又摺櫈又盛, 唔知真係以為梁生開大排檔
smallcat 发表于 23-7-2012 20:11
去買罐 涼粉食下先

涼粉真係好耐無食喎,都係以前啲街邊果啲好食的
smallcat 发表于 23-7-2012 20:13
梁生好辛苦架, 又摺櫈又盛, 唔知真係以為梁生開大排檔

佢呢幾日好似閃咗人喎,無係公仔箱見到佢,係咪上咗去照肺
smallcat 发表于 23-7-2012 20:12
回到正題, 聽日個風應該朝早落喇掛?

未知,正常天文台都會咁做,最好有半日啦
嘟。。。嘟。。。嘟。。。
香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告
八 號 東 北 烈 風 或 暴 風 信 號 , 現 正 生 效 。 預 料 本 港 吹 東 北 風 , 平 均 風 速 每 小 時 超 過 62 公 里 。 在 下 午 8 時 , 颱 風 韋 森 特 集 結 在 香 港 以 南 約 150 公 里 , 即 在 北 緯 21.0 度 , 東 經 114.3 度 附 近 , 預 料 向 西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 20 公 里 , 大 致 移 向 廣 東 西 部 沿 岸 。 過 去 數 小 時 , 韋 森 特 穩 定 向 西 北 方 向 移 動 , 繼 續 移 近 廣 東 西 部 沿 岸 。 按 照 現 時 預 測 路 徑 , 韋 森 特 在 今 晚 至 明 早 會 最 接 近 香 港 , 於 香 港 西 南 約 150 公 里 內 掠 過 。 八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 將 會 在 晚 間 維 持 。 本 港 普 遍 風 力 正 進 一 步 增 強 , 部 分 地 區 吹 烈 風 。 在 過 去 一 小 時 , 橫 瀾 島 、 西 貢 及 長 洲 分 別 錄 得 的 最 高 持 續 風 速 為 每 小 時 98 、 71 及 63 公 里 。

不如開個盤,明天有無機會唔使返工

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wahtung 发表于 23-7-2012 20:15
佢呢幾日好似閃咗人喎,無係公仔箱見到佢,係咪上咗去照肺

梁生應該度緊下次政策, 為左推動書商及出版業, 新政策應該係 每戶家庭送一本  "近距離接觸CY"
wahtung 发表于 23-7-2012 20:28
嘟。。。嘟。。。嘟。。。
香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告
八 號 東 北 烈 風 或 暴 風 信 ...

梗係要喇
smallcat 发表于 23-7-2012 20:29
梁生應該度緊下次政策, 為左推動書商及出版業, 新政策應該係 每戶家庭送一本  "近距離接觸CY"  ...

佢好似太過心急,咁快推咁多敏感嘢仲乜,做特手又唔係做五日,係五年架,頭個半年咪派吓糖呀,回購領滙呀,購東西隧呀等等,,保證拍爛手掌,跟住咪食住上推出角聞教肉呀,二十三,三十二條都順利通過啦,正一死蠢
wexchau 发表于 23-7-2012 20:30
梗係要喇

預計有可能掛到下個月
smallcat 发表于 23-7-2012 20:29
梁生應該度緊下次政策, 為左推動書商及出版業, 新政策應該係 每戶家庭送一本  "近距離接觸CY"  ...

呢段日子大把嘢睇
wahtung 发表于 23-7-2012 20:35
預計有可能掛到下個月

如果係..香港陸沉喇..
wahtung 发表于 23-7-2012 20:33
佢好似太過心急,咁快推咁多敏感嘢仲乜,做特手又唔係做五日,係五年架,頭個半年咪派吓糖呀,回購領滙呀,購東 ...

下次政策係 在現在破產期破產人士, 抽出3千位即時解破  
smallcat 发表于 23-7-2012 20:37
下次政策係 在現在破產期破產人士, 抽出3千位即時解破

咁少?應該凡老破人士即去做局長助理,即時解破
wexchau 发表于 23-7-2012 20:36
如果係..香港陸沉喇..

點會呀,一雞死,一雞鳴啫