破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

好一句 " 點解要同公眾交代 "

正 ~~~~~~~~~~~  

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20120813/00407_026.html

荒天下之大謬
其他人都做 自己就要做??
咁其他人犯法 咁自己係咪都要犯法丫...

咁多年黎 呢班蛋散自詡 佔領道德高地
左批一句 右批一句
成日插政府 建制派 不公開 不公平 不公正 黑箱作業 小圈子
但係呢班蛋散背地裡咪又一 Q 樣

只許州官放火 不許白姓點燈
比人揭穿左真面目
就話人地別有用心

好 好 好 真係好強大
我而家先知 原來真係有洗腦呢一回事
洗到而家 D 人 連最基本事非對錯都唔識得分
連批判思考都唔識
只懂人云亦云 跟住其他人跳草裙舞

成日開口民意 閉口民意
但係切身處地 就變臉 反口 民意為何物

水能載舟 亦能覆舟
刁民 民貴以愚
原來 唔係為官先識得 而家 D 政客都識

犯民呢班蛋散 除左反對 反對 再反對外
同埋搞政治議題 先會見到佢地
其他佢地仲做過乜野丫
呢班蛋散有功就爭住領
有鑊就齊齊卸

之前 陳智思 古諮會 單野
再往前推 八萬五 領匯...   一系列事件
大家仲唔醒覺到
呢班蛋散 只係一班投機者
只識插插插 插出禍 就用一把利嘴
顛黑倒白
可笑 GE 就係 D 人根本就無搞清楚事情來龍去脈
就只插政府 比呢班投機者過到骨............

我唔係偏幫政府 當然 政府 其實亦有好多不善之處
但係回歸以來
其實大家都有眼見
好多時唔係政府唔做野 而係做乜都有一班人
係度阻手阻腳

搞基建 民生政策 諮詢果時
大家都唔出聲 無問題
好喇 到尾聲差唔多要出枱時
先出黎插呢樣 插果樣
呢 D 唔係一單 二單
而係次次都係

而家搞基建 要做 N 咁多份評估報告
又要平衡各方利益
世界上無一個政策係可以令到所有人都無損害
一定有得與失
同理 要雞蛋挑骨頭 點做都可以挑出問題

回歸咁多年 除左成日插政府無能 無普選 呢 D 之外
有無人真係睇到而家香港問題 GE 根源
好多人都講到 只要香港有普選
就所有問題都唔係問題
貧富懸殊 住屋 地產霸權 打工仔權益 ...
呢 D 問題 係咪真係普選可以完全解決到

個人係支持普選 但係我永遠唔會認為普選係靈丹妙藥
可以醫哂香港咁多問題
相反 我而家只係睇到
而家走出黎大大聲聲咁講 為香港爭自由 爭民主 爭言論自由
佢地背地裡所作所為 其實係推緊香港落地獄

清朝末期 義和團
嘿嘿 有無幾分似曾相識呢

白蓮教 造反老戶
民間施法施符水 無生老母
唔知又有無人可以以史為鑑呢 .......

講立場...................

SIMON伯伯 一向都好親泛民派既,亦一直對建制派並無好感!!

但對今次事件,實在令到我好失望兼心淡.....................

今屆我手上可投既兩票,.................   可能係白票!!因為唔知仲信邊個好..................  
20202003 发表于 14-8-2012 04:03

SIMON伯伯 一向都好親泛民派既,亦一直對建制派並無好感!!

投比我啦!!
温sir 发表于 14-8-2012 09:58
投比我啦!!

你報左邊區參選 ~~~~~   

可能唔同區喎 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
20202003 发表于 14-8-2012 04:03

天下烏鴉一樣黑,由其佢黨有二十幾年咁耐,真係唔知做過啲乜前年已出賣港人,仲衰建制派