破產聯盟

查看: 2118|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

伯伯 、老伯 、年青人

呢幾日晚晚都出街食飯,問題中心圍繞住一個..............  ......................未解決   

班情人一嘴一舌地討論!!

伯伯 係咪 仲叫 伯伯 !!!!!

好老實 SIMON 俾人叫做 伯伯 都有十年啦!!!!

SIMON 岩岩又過左每一年一次既牛一,由 花甲 又 邁向 古稀 再進一步 ~~~~~~

咁應該 SIMON伯伯  係咪要改稱做 SIMON老伯 呢 ????????????

A 話要      B 話唔使   C 話一定要.........................

E 話  阿叨  阿倫 ...........  個個都過左 60 !! 都仲係話自己係 年青人................................

點搞 !!!!!!!!

唉 ~~~!!!!  8 月 25 日 星期六   晚飯開會再決定 ~~~~~  

乜西門已到花甲之年咩有無作大咗呀
...........
雲佬 发表于 24-8-2012 10:43
...........

雲大哥又乜事咁感觸
wahtung 发表于 24-8-2012 10:51
雲大哥又乜事咁感觸

我第一次見 顧問 title 出現
wahtung 发表于 24-8-2012 10:27
乜西門已到花甲之年咩有無作大咗呀

20....20 唧 ~~~  哈哈 ~~   

如果你個 偶像 仲在生,今年幾多歲呢 ~~?
叫 i 伯。英文叫 ipet
20202003 发表于 24-8-2012 13:50
20....20 唧 ~~~  哈哈 ~~   

70囉,古禧之年
今晚同班情人係 九龍城 聚會晚飯 ~~

話就話開會............ 借 D 意唧!!!

席間......... C 係手機度俾呢段野我睇..................

武打明星劉家輝2011年10月在家意外跌倒,導致腦中風住院,今年7月轉住香港一間養老院,他更因中風而導致半身不遂,以輪椅代步;老友曾志偉和梁家仁都曾經到院探訪,但妻子卻帶著小孩落跑不見,讓他十分心寒。
港星劉家輝因中風住進香港養老院,好友曾志偉日前探訪送一部iPad給他,教他上網看以前的作品及和朋友玩視頻。但據港媒報導,他中風後妻子不但沒有加以照顧,兒女更向他索取每月7000元家用,迫使他的傷殘津貼都要給他們。現在除了女助手每日探望,先後兩任妻子都不曾到院,與前妻所生的一對20歲及17歲的子女也是未曾探望過老爸。此事在微博上引起熱議,有網友感歎:世事無常,人性冷淡。

SIMON 你知唔知呢件事!!!

我知 ~~~  記得 志偉 有落 阿 E 鋪頭,同 X生 有講過 ~~~~

SIMON 你都 六 字頭架啦,唔好成日死頂,日日都食咁多煙飲咁多酒,阿 E 怕左你架 !! 我地呢班 情人 又唔係成日見到你,你小心身體呀!!

....................  氣氛突然變得沉重,冇一個情人再出聲!!!

岩!!!!!!!

SIMON 老伯 出黎撈左幾十年,真正   人又老   錢又冇     老婆又走左佬!!!

個女向 加拿大 返左黎 香港 後我只見過三四次面................

關心!!都好關心我!!!!! 話..依家天氣熱就叫我唔好返大 6 睇 D 生意,反正都係唔搵得幾多!!!!!!仲俾埋錢出機票叫我同 阿 E  今年 10 月去旅行添 ~~~~~~~~~~~

唉 ~~~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!

一班 情人 個個都對我有心 ~~~  呢十年八年都係佢地陪我多,真係多謝佢地,一年又一年咁!!我生日個日,一早就整個 SMS 俾我 ................................   無言感激 ~ !!!

所以我提議...............飯後一班人再去 龍城廣場 個度唱 K ~~~~~~

有酒今朝醉.........

唉…阿 S 哥…

令到我有點擔心…

60 歲…45 年後我都會咁…點算呢
唉~咁快又一世,仔女點無得揀,所以几時都要有$旁身先有安全感,
admin 发表于 26-8-2012 15:21
唉…阿 S 哥…

令到我有點擔心…

有排等 ~~~

你今年 15   
lok196305 发表于 27-8-2012 00:08
唉~咁快又一世,仔女點無得揀,所以几時都要有$旁身先有安全感,

係呀!!!

就算係兩公婆都咁話 ~~~ 一定要有 D 私己 $$ 傍身 ~~~  哈 哈 哈   
所以我几時都咁鍾意$$$~私已$多多益善~~
20202003 发表于 27-8-2012 00:21
係呀!!!

就算係兩公婆都咁話 ~~~ 一定要有 D 私己 $$ 傍身 ~~~  哈 哈 哈    ...

啱啱先知,又中咗