破產聯盟

查看: 4928|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

同 意 性 交 定 義

法 律 改 革 委 員 會 昨 發 表《強 姦 及 其 他 未 經 同 意 下 進 行 的 性 罪 行》諮 詢 文 件,建 議 新 設「性  侵 犯」罪 行,將 偷 拍 裙 底、撞 胸 及 公 眾 露 體 等 一 併 列 作 性 侵 犯 。

雙 方 是 否 同 意 性 交 ,是 不 少 強 姦 案 的 爭 論 點 ,但 如 何 為 之「同 意」?法 律 改 革 委 員 會 諮 詢  文 件 建 議 ,為「同 意」訂 立 法 定 定 義 ,被 告 需 提 出 相 信 對 方 同 意 的 合 理 理 由 ,不 能 稱「主 觀 覺 得」對 方 同 意 便 可 以 ;即 使 一 方 最 初「同 意」,亦 可 在「中 途 撤 銷」;同 意 一 種 性 形 式 , 不 代 表 同 意 其 他 性 形 式 ,「畀 你 錫 唔 等 於 肯 畀 你 摸 ,畀 你 摸 唔 等 於 同 意 同 你 性 交」,是 否 戴 安 全 套 亦 可 以 是 同 意 與 否 的 因 素 。
現 時 部 分 強 姦 案 被 告 人「一 廂 情 願」以 為「佢 瞓 得 响 我 張 床 ,即 係 佢 願 意 同 我 發 生 性 行  為」,令 控 罪 因 有 合 理 懷 疑 而 脫  罪 ,法 改 會 遂 認 為 需 作 修 訂 。該 會 建 議 任 何 人 若 因 酒 精  或 藥  物 影 響 而 致 神 志 不 清 ,即 屬 無 法 作 出 有 關 同 意 。

存 有 好 多 灰 色 地 帶 , 各 位 巴 打 出 泥 揾 食 臘 艷 刀 係 拖 下 手 仔 算 吧 !

同意俾你搞,但無話搞幾耐,又無話可以搞high佢,又無話可以搞到完。灰色地帶係咪咁易解決。
第時只可神交不可性交,唔係預左俾人告。
worldcat 发表于 18-9-2012 18:42
同意俾你搞,但無話搞幾耐,又無話可以搞high佢,又無話可以搞到完。灰色地帶係咪咁易解決。
第時只可神交 ...

上 年 報 紙 新 聞 刀 有 呢 D 案 例 , 有 個 女 人 告 佢 男 朋 友 , 係 前 年 幾 DO 野 , 但 吾 係 同 意 , 巴 打 們 小 心 , 拖 手 后 米 妄 想 做 任 何 野 , 進 一 步 車 輪 刀 會 性 侵 犯
低能人仕能低委員會

以後係咪要簽合約先可做愛,定要拍片(問新女友而家我想X你,你願意嗎?)跟住要保留一世,點知條女幾時玩嘢

呢班食(票米)有時間改例要所有機構將破完產的人資料要刪除
dopod123 发表于 20-9-2012 00:23
低能人仕能低委員會

以後係咪要簽合約先可做愛,定要拍片(問新女友而家我想X你,你願意嗎?)跟住要保留 ...

睇 爬 , 巴 打 們 五 姑 娘 最 穏 陣
啲人都儍儍間間,咁搞法兩公婆老婆都可以事後話唔同意告個老公,即是日後同老婆敦倫都要簽紙確認啫
wahtung 发表于 20-9-2012 17:48
啲人都儍儍間間,咁搞法兩公婆老婆都可以事後話唔同意告個老公,即是日後同老婆敦倫都要簽紙確認啫 ...

所 以 鎅 女 吾 好 拖 . 快 刀 斬 亂 麻
天帝 发表于 21-9-2012 11:37
所 以 鎅 女 吾 好 拖 . 快 刀 斬 亂 麻

的確係

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wahtung 发表于 21-9-2012 11:53
的確係

出 到 武 士 刀 鎅 女
天帝 发表于 21-9-2012 13:46
出 到 武 士 刀 鎅 女

咁天兄話鎅女要快刀斬亂麻嘛
wahtung 发表于 20-9-2012 17:48
啲人都儍儍間間,咁搞法兩公婆老婆都可以事後話唔同意告個老公,即是日後同老婆敦倫都要簽紙確認啫 ...

據聞如果老婆唔同意做, 老公硬要做, 老婆可以告老公強姦!!!!
tk226 发表于 21-9-2012 14:58
據聞如果老婆唔同意做, 老公硬要做, 老婆可以告老公強姦!!!!

你講得無錯,就算兩公婆都可以告强姦,實例都發生過,所以日後都係簽份agreement好啲
wahtung 发表于 21-9-2012 14:16
咁天兄話鎅女要快刀斬亂麻嘛

呢 把 好 正 !!!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wahtung 发表于 21-9-2012 15:22
你講得無錯,就算兩公婆都可以告强姦,實例都發生過,所以日後都係簽份agreement好啲 ...

簽都冇用,睇怕要拍片確認同意及在被無威脅,清醒下自願.還要有時間日期及講明當日幾次.
dopod123 发表于 21-9-2012 19:15
簽都冇用,睇怕要拍片確認同意及在被無威脅,清醒下自願.還要有時間日期及講明當日幾次. ...

咁高風險,食自己囉

你講得無錯,就算兩公婆都可以告强姦,實例都發生過,所以日後都係簽份agreement好啲 ...

一、DO 野 協 議 題 目:
授 權 人(單 位):(甲 方 男)

授 權 使 用 單 位:(乙 方 女)

二、授 權 說 明:
甲 方 授 權 乙 方 使 用 權,但 乙 方 並 不 得 將 其 使 用 於 DO 野 後 作 出 單 方 面 不 恰 當 用 詞,(如 話 當 日 是 不 同 意 用 意)
三、授 權 內 容:
1. □ 同 意  □ 不 同 意  雙 方 作 出 器 官 交 合 。
2. □ 同 意  □ 不 同 意  進 行 交 合 時 不 戴 避 孕 套 。
3. □ 同 意  □ 不 同 意  交  合  進  行  時  雙  方  用  手 及 口 作 任 何 接 觸
四、授 權 使 用 期 間:
1. □ 永久授權  □ 其他:__________________________
五、授 權 使 用 範 圍:
授 與 乙 方 執 行 前 項 授 權 內 容 範 圍 使 用,乙 方 不 得 任 意 將 授 權 內 容 資 料 授 與 第 三 者 修 改 使 用。
乙 方 若 有 侵 害 甲 方 智 慧 權 情 事,應 賠 償 甲 方 因 此 所 之 損 害。
六、以 上 未 載 明 事 項,若 雙 方 同 意 進 行 其 他 另 類 行 為(如 SM , 制 服 誘 惑),須 另 行 簽 訂 合 約 書,明 載 雙 方 權 利 義 務。

七、本 同 意 書 一 式 二 份,甲 方、乙 方 各 執 一 份。

授 權 人:

身 分 證 編 號:
授 權 使 用 單 位 代 表:天 帝

年         月            日

各 位 巴 打 可 COPY 一 份 傍 身  

問題係依家口交, 沒有condom 都可以被告強姦,  如果女方之前話願意, 咁做完之後話你點解唔用condom, 咁點算?

dopod123 发表于 21-9-2012 19:15
簽都冇用,睇怕要拍片確認同意及在被無威脅,清醒下自願.還要有時間日期及講明當日幾次. ...

以後真係要錄定音先?
smallcat 发表于 21-9-2012 22:54
問題係依家口交, 沒有condom 都可以被告強姦,  如果女方之前話願意, 咁做完之後話你點解唔用condom, 咁點 ...

你話日後有啲滾友去嫖妓,會唔會啲妓女屈錢,佢有權話唔同意告佢强姦
wahtung 发表于 21-9-2012 23:04
你話日後有啲滾友去嫖妓,會唔會啲妓女屈錢,佢有權話唔同意告佢强姦

咁咪好咯, 可以打擊黃色事業, 唔好唔記得中國係無妓女架, 有都係台灣, 哈哈
香港回歸左咁耐, 點可以有色情事業架, 我等左鷹哥出招好耐喇